• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2010., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par sekmīgāku jauno ideju realizāciju

Vēl šajā numurā

07.10.2010., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdes stenogramma (sākums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un svītrot no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojekta „Grozījumi likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” (Nr.1913/Lp9) izskatīšanu otrajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Sociālo un darba lietu komisija lūdz svītrot no šodienas sēdes darba kārtības no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” 23.jautājumu – likumprojektu „Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr.1933/Lp9). Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt vēl vienu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Rīgas brīvostas likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, tradicionāli sākam ar Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Protokolu, ar ko groza 2007.gada 25. un 30.aprīlī parakstīto Gaisa transporta nolīgumu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Civilstāvokļa aktu likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Protokolu, ar ko groza Protokolu par pārejas noteikumiem, kurš pievienots Līgumam par Eiropas Savienību, Līgumam par Eiropas Savienības darbību un Eiropas Atomenerģijas kopienas dibināšanas līgumam” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par tiesu varu”” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Porieša, Rugātes, Kastēna, Aizbalta un Baštika iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Guntim Bērziņam. Viņš runās „pret”.

(No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Kauns! Kauns!”)

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītais priekšsēdētāj! Kolēģi deputāti! Pirmajā brīdī, es domāju, varētu izskatīties, ka šis likumprojekts ir iesniegts ar tiešām cēlu mērķi – samazināt PVN maizei, samazināt PVN pienam. Bet diemžēl, ja paskatās tuvāk, neatstāj sajūta, ka šodiena ir ceturtdiena un ka sestdien notiek vēlēšanas, un ka šiem diviem notikumiem ir kaut kāda sakarība; ka šis likumprojekts ir vairāk domāts, skatoties uz vēlēšanu tuvumu, nevis uz reālu domu palīdzēt cilvēkiem, kam PVN samazināšana tiešām kaut ko arī nozīmētu.

Saistībā ar šo iesniegto likumprojektu un tā anotāciju es, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs, gribu uzsvērt, ka anotācijā ir norādīts, ka iespējams, ka ar šo... ka, pieņemot šādu PVN samazinājumu, varētu celties ienākumi, jo maizes un piena patēriņš varbūt celtos. Diemžēl, es domāju, iesniedzēji nav pareizi sapratuši matemātiku, jo tas, kas notiks, būs tas, ka PVN ienākums valstī samazināsies vairāk nekā uz pusi, toties maizes un piena cenas varbūt labākajā gadījumā samazināsies par kādiem 13 procentiem. Un šādā situācijā nevar gaidīt, ka būs straujš gan maizes, gan piena cenu un patēriņa pieaugums.

Trešā lieta, ko es gribu pateikt, ir tā, ka šis nav jauns priekšlikums. Ar šādu priekšlikumu jau pirms trijiem gadiem Krišjānis Kariņš nāca klajā valdībā; toreiz to noraidīja. „Jaunais laiks” 2007.gada maijā nāca klajā ar šādu priekšlikumu, un 2007.gada nogalē arī opozīcija izvirzīja šādu priekšlikumu, bet Tautas partija visus šos priekšlikumus noraidīja.

Kolēģi! Es tādēļ gribu aicināt – nekritīsim šajā... neuzķersimies uz šā vilinājuma, bet noraidīsim šo priekšlikumu, jo šis priekšlikums, šis likumprojekts, nav nopietni domāts, lai palīdzētu mazturīgajiem; tas ir domāts, skatoties uz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, kuras notiks sestdien!

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Mārim Kučinskim. Viņš runās „par”.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamie deputāti! Vispirms atļaujiet jūs visus sveikt pēdējā sēdē pirms vēlēšanām. Ceru, ka satiksimies arī pēc.

Bloks „Par labu Latviju” iesniedza šo priekšlikumu, vadoties pēc savas programmas; mums tas ir ierakstīts plānā nākamajiem četriem gadiem, visi šie pasākumi ir plānā, un mēs par to arī cīnīsimies.

Tika pieminēts... Un es atgādināšu vēsturi – lietas, kas notika pirms vairāk nekā trim gadiem. Bija mums toreiz ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, kurš bija no „Jaunā laika” un kurš ekonomikā varbūt neko īsti paliekošu neatstāja (vienīgi varam atcerēties Grīnberga nosūtīšanu uz Ventspili bez personas koda) (No zāles dep. Dz.Zaķis: „Privatizāciju pabeidza!”), bet toties viņa priekšlikums bija samazināt pārtikai PVN, tobrīd, kā tas bija iespējams, – līdz 5 procentiem. Tas notika izaugsmes gados! Vēsturē ierakstīts, ka tie bija izaugsmes gadi, un tajā brīdī atbalstīt šādu priekšlikumu bija nepareizi. Nepareizi tāpēc, ka tobrīd cenas cēlās. Es neapšaubu Kariņa kunga un „Jaunā laika” labos nodomus, bet pētījumi liecināja, ka tirgotāji vispārējā cenu pieauguma periodā to izmantoja, pieliekot naudiņu savai peļņai, nevis samazinot pārtikai cenas. Turklāt tobrīd, ja kāds to atceras, finanšu līdzekļi nebija tik kritiskā stāvoklī, kā tas ir šobrīd.

Šobrīd mēs esam nonākuši krīzes pašā bedrē un mums ir jāatrod pasākumi, kā atbalstīt cilvēkus, kā atbalstīt tos, kuriem ikdienā nav iespējas pirkt kaut kādas „Coca-colas” vai citus kaitīgus dzērienus.

Bloks „Par labu Latviju” iesniedz šo priekšlikumu. Iesniedz to tādēļ, lai, izveidojoties jaunajai Saeimai, tas būtu nonācis jau līdz pirmajam lasījumam un mēs varētu izlabot varbūt dažas pārejas noteikumos neesošas lietas. Šis jautājums būs aktuāls, mēs par to varētu diskutēt, pieņemt galīgajā lasījumā un ieviest jau tuvākajā laikā. Šis ir tikai neliels pasākums, kas, neapšaubāmi, nesīs labumu, nevis kaut kādus finanšu zaudējumus, jo tā fiskālā ietekme ir ārkārtīgi niecīga.

Atceroties, kā „Jaunais laiks” toreiz runāja, cīnījās un stāstīja par šīm lietām, es aicinu jūs balsot un atbalstīt likumprojekta nodošanu komisijai.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Porieša, Rugātes, Kastēna, Aizbalta un Baštika iesniegtā likumprojekta „Grozījums likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” nodošanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 38, pret – 3, pret – 37. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dukšinska, Kučinska, Kastēna, Baštika un Aizbalta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Izglītības likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam no Latvijas Pirmās partijas un partijas ”Latvijas Ceļš” frakcijas. Viņš acīmredzot runās „par”.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Augsti godājamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Ar šiem grozījumiem Izglītības likumā politiskais bloks „Par labu Latviju” faktiski grib sakārtot virkni jautājumu, kuri šobrīd diemžēl – jāsaka diemžēl – ir palikuši nesakārtoti izglītības sistēmā. Ir sācies jaunais mācību gads, un, manuprāt, ja mēs, godājamie kolēģi, visi nobalsotu „par” šā likumprojekta pieņemšanu skatīšanai un ātru izskatīšanu, tad visi vecāki, visi bērni un droši vien arī visi vecvecāki mums pateiktu paldies.

Mēs gribam atrisināt trīs jautājumus: pirmais – beidzot pielikt punktu diskusijai par to, vai valstij ir jāpiedalās mācību grāmatu un mācību burtnīcu finansēšanā skolēniem visās skolās. Šobrīd situācija ir tāda, ka valsts budžeta finansējums ir ārkārtīgi neliels, savukārt pašvaldību rocība ir atšķirīga. Un tā atšķiras atkarībā no tā, kur atrodas pašvaldība un cik lieli tās rīcībā ir resursi. Mēs piedāvājam skaidri un gaiši pateikt, ka tas ir valsts pienākums – nodrošināt bērniem gan grāmatas, gan burtnīcas no 1. līdz 9.klasei, tātad obligātās izglītības sadaļā.

Otrais, kolēģi, ir jautājums par brīvpusdienām. Mēs esam dažādi lauzuši šķēpus. Mēs esam vairākkārt iestājušies par to, ka brīvpusdienām ir jābūt. Mēs pat bijām panākuši, ka brīvpusdienas bija paredzētas jau no šā gada 1.septembra arī 2.klases skolēniem. Diemžēl Dombrovska kunga valdība ar pēdējiem budžeta grozījumiem šīs brīvpusdienas 2.klases skolēniem svītroja. Mēs gribam ar šo grozījumu likumā skaidri un gaiši pateikt, ka no 1. līdz 4.klasei skolās visiem skolēniem pienākas brīvpusdienas.

Un vēl trešais, kolēģi! Mēs gribam ieviest kārtību saistībā ar mācību grāmatām. Mēs jau vairākkārt no šīs Saeimas tribīnes pēdējo četru gadu laikā esam runājuši par to, ka Izglītības un zinātnes ministrija, atļaujot lietot ļoti daudzas mācību grāmatas mācībām vienos un tajos pašos priekšmetos, no vienas puses, piekopj it kā ļoti liberālu un pareizu politiku, bet, no otras puses, tas nozīmē, ka šobrīd to, kura mācību grāmata būs galvenā un no kuras skolā mācīsies, nosaka tas, kura mācību grāmata patīk katram konkrētajam skolotājam. Un tas nav pareizi, jo no vecāku maciņiem ar to tiek izņemta laukā ļoti liela naudas masa.

Godājamie kolēģi! Pēc mūsu, politiskā bloka „Par labu Latviju”, domām, Izglītības un zinātnes ministrijai ir jāpasaka, kura ir tā galvenā mācību grāmata. Un otrs – tai ir jānodrošina arī tas, ka šī galvenā mācību grāmata ir pieejama elektroniskā versijā (par brīvu) lejupielādēšanai, lai katrs bērns, katra bērna vecāks, ja viņš nevar nopirkt to dārgo mācību grāmatu, kas tajos biezajos vākos un ar tām skaistajām, krāsainajām ilustrācijām... lai viņš vienkārši var ielādēt datorā, nokopēt šo mācību grāmatu un šī mācību grāmata var būt pieejama jebkuram skolēnam.

Godājamie kolēģi! Aicinu jūs atbalstīt mūsu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Es nešaubos par šā likumprojekta iesniedzēju labo gribu. Es ļoti ticu, ka viņi tiešām grib palīdzēt (No zāles dep. K.Leiškalns: „Ar visu sirdi!”) Latvijas izglītības sistēmai, un es ceru, ka tas analfabētisms, kas dveš no šiem priekšlikumiem, nāk nevis no ļaunas sirds, bet no nezināšanas. Ja godātie iesniedzēji būtu palasījuši Latvijas Republikas Satversmi, proti, 112.pantu par bezmaksas izglītību, tad viņi saprastu, ka diemžēl viņu iesniegtie priekšlikumi ļoti būtiski sašaurina Satversmes 112.pantā ietvertās normas. Līdz ar to tie nebūtu atbalstāmi.

Godātie kolēģi, es saprotu, ka jūsu izglītības gadi ir stipri aiz muguras. Un varbūt tiešām jūs esat lasījuši un mācījušies no vienas grāmatas, bet vēstures ratu pagriezt atpakaļ ir ļoti grūti. Un, kaut arī neapšaubu jūsu labos nodomus, tomēr šādus priekšlikumus pieņemt Latvijas Republikas Saeimai 2010.gadā gan nevajadzētu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Dukšinska, Kučinska, Kastēna, Baštika un Aizbalta iesniegtā likumprojekta „Grozījumi Izglītības likumā” nodošanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteiksim, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 39, pret – 8, atturas – 35. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegto likumprojektu „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās apakšsadaļas – „Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Mūsu kolēģe deputāte Ina Druviete ir lūgusi piešķirt viņai neapmaksātu atvaļinājumu 23.septembrī, tātad pagājušajā ceturtdienā. Saeimas Prezidijs šo atvaļinājumu ir piešķīris. Šim paziņojumam ir tikai informatīvs raksturs. Tas nav balsojams.

Savukārt deputāts Jānis Dukšinskis ir lūdzis piešķirt viņam atvaļinājumu šodien, 30.septembrī. Un šis jautājums gan ir balsojams. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Jānim Dukšinskim šā gada 30.septembrī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Neapmaksāts atvaļinājums deputātam Dukšinskim ir piešķirts.

Un arī deputāts Vitālijs Aizbalts lūdzis piešķirt viņam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 30.septembrī. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu šā gada 30.septembrī deputātam Vitālijam Aizbaltam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Atvaļinājums deputātam Aizbaltam piešķirts.

Nākamā lielā sadaļa – „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Sandras Eglītes apstiprināšanu par Ventspils tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu „Par Sandras Eglītes apstiprināšanu par Ventspils tiesas tiesnesi”. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu, aizklāti balsoja un atbalstīja to.

Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Sandras Eglītes apstiprināšanu par Ventspils tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Inetas Riekstiņas apstiprināšanu par Siguldas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir sagatavojusi un izskatījusi lēmuma projektu „Par Inetas Riekstiņas apstiprināšanu par Siguldas tiesas tiesnesi”.

Aizklāti balsojot, mēs atbalstījām šo lēmuma projektu un lūdzam arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Inetas Riekstiņas apstiprināšanu par Siguldas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt nākamo sadaļu – sadaļu „Likumprojektu izskatīšana” –, mums ir jālemj vēl par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā šīs pašas komisijas, tātad Juridiskās komisijas, izstrādāto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par tiesu varu””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar Saeimas sēdē izskatāmo dokumentu Nr.6505 – likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” – trešajā lasījumā.

Juridiskā komisija uz trešo lasījumu ir saņēmusi 60 priekšlikumus.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 2. – labklājības ministra Ulda Auguļa kunga priekšlikums. Arī to komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 3. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts komisijas 4.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt... (No zāles: „Balsot!) Es atvainojos! Deputāti tomēr prasa balsojumu. Lūdzu zvanu!

S.Ābotliņa. Par 3. vai par 4.priekšlikumu?

Sēdes vadītājs. Jūs par 3., kā es sapratu, prasāt balsojumu? Jā! Balsosim par 3. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas 3.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 17, pret – 36, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 4. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti atkal prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. – Juridiskās komisijas, tātad atbildīgās komisijas, priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 56, pret – 18, atturas – 1. Priekšlikums atbalstīts. Vai deputāts Fjodorovs vēlas kaut ko mums vēstīt par procedūru? Nevēlas vairs neko mums vēstīt.

Turpinām ar 5.priekšlikumu.

S.Āboltiņa. 5. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Ir atbalstīts daļēji un iekļauts 6. – komisijas priekšlikumā. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti atkal prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 5. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 6, pret – 56, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. Savukārt 6. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti atkal prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 6. – atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 52, pret – 16, atturas – nav. Priekšlikums atbalstīts.

S.Āboltiņa. 7. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 8. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 9. – tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 10. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 11. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums (63.lapaspusē). Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 13. – Juridiskā biroja priekšlikums (72.lapaspusē). Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 14. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 15. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 16. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 17. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 18. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 19. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 20. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 21. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 23. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 24. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 25. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 26. – Juridiskā biroja priekšlikums Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 27. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 28. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 29. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 30. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 31. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 32. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 33. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 34. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 35. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 36. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 37. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 38. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 39. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 40. – Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 41. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 42. – Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 43. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 44. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 45. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu
Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 46. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa 47. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 48. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 49. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 50. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 51. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 52. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 53. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Atbalstīts

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 54. – tieslietu ministra vietas izpildītāja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 55. – partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” frakcijas priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 56. – Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 57. – deputāta Štokenberga priekšlikums. Nav atbalstīts šajā projektā, bet komisija to ir atbalstījusi konceptuāli, un šodien mēs jau atbalstījām šo priekšlikumu, nododot to komisijai izskatīšanai. Un mēs paši arī lēmām, ka šajā pašā sēdē mēs to skatīsim atkārtoti pirmajā lasījumā. Turklāt šis priekšlikums ir būtisks, un, tā kā šie grozījumi vairāk attiecas uz Maksātnespējas likumu, tad komisija nolēma tos izdalīt kā atsevišķu grozījumu. Bet šis – 57.priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Arī 58. – Štokenberga priekšlikums – ir par šo pašu tēmu. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Arī 59. – Štokenberga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 60. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti un es lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – nav, atturas – 13. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām – Pļaviņu hidroelektrostacijas rezerves pārgāznes būvniecībai”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Šis īpašums tiek atsavināts, lai veiktu drošības pasākumus un novērstu iespējamos nelaimes gadījumus Pļaviņu hidroelektrostacijā, tās ūdenskrātuvē. Lūdzu atbalstīt pirmajā lasījumā šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām – Pļaviņu hidroelektrostacijas rezerves pārgāznes būvniecībai” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 5, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš. 1.novembris.

Sēdes vadītājs. Termiņš – 1.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi, izskatīsim likumprojektu „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā”. Lūdzu atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš. 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Izskatīsim likumprojektu „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”. Šie grozījumi pamatā reglamentēs tiesu izpildītāju palīgu darbu. Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš. 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par aviāciju””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1907/Lp9 – „Grozījumi likumā „Par aviāciju””.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 5. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 6. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 7. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 8. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 9. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 10. – satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 12. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 15. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 16. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par aviāciju”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Stenogrammas nobeigums – Saeimas materiālu nākamajā, 58.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!