• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Atbalstot goda zīmes atjaunošanu par gūtajiem ievainojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot pedagogus Skolotāju dienā

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Atbalstot goda zīmes atjaunošanu par gūtajiem ievainojumiem

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis atbalsta Aizsardzības ministrijas (AM) Simbolikas, atribūtikas un heraldikas komisijas priekšlikumu atjaunot Latvijas brīvvalsts laikā izstrādāto goda zīmi par gūtajiem ievainojumiem. Ministrs ir uzdevis AM un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izstrādāt nolikumu, kas nosaka goda zīmes piešķiršanas un nēsāšanas kārtību, kā arī to pasūtīšanas un izgatavošanas kārtību. I.Lieģis norāda: “Uzskatu, ka ir jāizrāda atbilstošs gods un cieņa karavīriem, kas guvuši ievainojumu, pildot dienesta pienākumu vai aizstāvot savas valsts godu. Goda zīme ir kā pateicība par pašaizliedzību un drosmīgu rīcību.”

Pēc aizsardzības ministra I.Lieģa domām goda zīme ir piešķirama jebkurai personai kā atzinības apliecinājums par gūtajiem ievainojumiem kaujas apstākļos, vai esot kaujas zonā, operācijas rajonā ārpus Latvijas teritorijas, kā arī par ievainojumiem Latvijas teritorijā, izpildot militāras pavēles vai pildot dienesta pienākumus saistībā ar valsts aizsardzības uzdevumu izpildi.

AM Simbolikas, atribūtikas un heraldikas komisijas priekšlikums paredz atjaunot ievainojuma zīmi tā vēsturiskajā izskatā – uz valsts karoga krāsas lentas atgriezuma, atzīmējot to ar sudrabotām vai zeltītām zvaigznītēm, savukārt par ievainojumiem, kas iegūti, pildot kaujas uzdevumu, komisija iesaka uz auduma lentas izvietot sudrabotu vai zeltītu zobena zīmi.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!