• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par papildu atļaujām uz Baltkrieviju Latvijas autopārvadātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 30.septembrī

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par papildu atļaujām uz Baltkrieviju Latvijas autopārvadātājiem

Latvijas–Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēdē Minskā abu valstu amatpersonas vienojušās par papildu divpusējo atļauju piešķiršanu Latvijas autopārvadātājiem.

Pašlaik zināms, ka no oktobra Latvijas autopārvadātājiem jau ir pieejamas 1000 maksas atļaujas. Baltkrievijas puse izskatīs arī iespēju piešķirt vēl 2000 atļaujas, kā iepriekš solījis Baltkrievijas transporta un sakaru ministrs Ivans Šerba.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards un Baltkrievijas kolēģis I.Šerba par papildu atļauju piešķiršanu konceptuāli vienojās divpusējā sarunā pēc Baltijas Ekonomikas foruma, kas norisinājās septembrī Latvijā.

Tāpat valstu amatpersonas pārrunāja ieceri no 2011.gada atjaunot pasažieru satiksmi pa dzelzceļu no Latvijas uz Baltkrieviju. Šādi pārvadājumi starp abām valstīm bija arī iepriekš – līdz 2008.gadam. Pozitīvi tika atzīmēta veiksmīgā sadarbība kravu pārvadājumos pa dzelzceļu. Proti, Latvija un Baltkrievija kopēji darbojas konteinervilciena “ZUBR” projektā, kas tika izveidots 2009.gadā, sadarbojoties triju valstu dzelzceļa kompānijām. 2010.gadā pārvadājumi ar šo konteinervilcienu ir būtiski palielinājušies.

Starpvaldību komisijas laikā eksperti pārrunāja arī iespēju paplašināt sadarbību aviācijas jomā. Latvijas puse tiecas palielināt reisu skaitu starp Rīgu un Minsku, kas paplašinātu abu pušu pasažieru iespējas, kā arī nodrošinātu efektīvākas divpusējās sadarbības un ciešāku biznesa kontaktu veidošanos. Savukārt Baltkrievija ieceri palielināt reisu skaitu neatbalsta. Tā kā starpvaldību komisijas laikā šajā jautājumā netika panākta vienošanās, diskusijas ekspertu līmenī vēl turpināsies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!