• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par vienotu valdības komunikācijas portālu ES jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par mazumtirdzniecības apgrozījumu augustā

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par vienotu valdības komunikācijas portālu ES jautājumos

1.oktobrī Ārlietu ministrijā pulcējās 45 ES programmu, iniciatīvu un informatīvo tīklu kontaktpersonas, lai apmainītos pieredzē un sniegtu ierosinājumus Latvijas iedzīvotāju informēšanai par ES jautājumiem, kā arī iepazītos ar ES budžeta un komunikācijas aktualitātēm.

Diskusiju laikā tika iezīmētas galvenās grūtības, ar ko sastopas Latvija ES finansējuma apguvē, kā arī pārrunāti iespējamie risinājumi. Ārlietu ministrija šobrīd strādā pie interneta vietnes www.es.gov.lv jaunās versijas, kas lietotājiem būs pieejama novembrī. To iecerēts izveidot kā vienotu valdības komunikācijas portālu ES jautājumos, kurā vienuviet būs atrodama informācija par ES aktualitātēm, Latvijas nostājām dažādās ES politikas jomās, kā arī par ES finansējuma piedāvātajām iespējām. Interneta vietnē tiks ievietota arī plaša datubāze ar ES programmām un izsludinātajiem projektu konkursiem. Ar interneta vietnes www.es.gov.lv jauno versiju ES informācijas sniedzējus iepazīstināja Ārlietu ministrijas ES koordinācijas departamenta Horizontālo jautājumu nodaļas vadītāja Solveiga Latkovska.

Par ES budžeta aktualitātēm dalībniekus informēja Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības koordinācijas departamenta pārstāve Kristīne Stepa. Savukārt Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vita Timermane-Moora ar klātesošajiem pārrunāja sabiedrības informēšanu par finanšu instrumentu iespējām Latvijā un mudināja ES informācijas sniedzējus aktīvi piedalīties Eiropas Komisijas Vadības partnerības komunikācijas plāna 2011.–2013.gadam sagatavošanā. Dalībnieku interesi izpelnījās arī uzņēmuma “Demarsch” pārstāvja Artura Štamera stāstījums par tipiskākajām problēmām, ar ko saskaras uzņēmumi, NVO un valsts iestādes, pretendējot uz ES finansējumu.

Sanāksmes dalībnieku vidū bija pārstāvji no ministrijām un to padotības iestādēm, kas administrē ES programmas un sniedz informāciju sabiedrībai par ES jautājumiem, gan arī ES informācijas punktu un “Europe Direct” centru pārstāvji.

Kopš 2010.gada 1.janvāra Ārlietu ministrija ir Eiropas Savienības komunikāciju koordinējošā institūcija Latvijā. Ārlietu ministrija informē sabiedrību un rosina diskusiju par ES, koordinē ministriju komunikācijas aktivitātes un iesaista citus informācijas starpniekus sabiedrības informēšanā par ES un Latvijas dalību tajā.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!