• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par vēlēšanu norisi Latvijas ieslodzījuma vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2010., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

01.10.2010., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par vēlēšanu norisi Latvijas ieslodzījuma vietās

Tieslietu ministra pienākumu izpildītājs Imants Lieģis 29.septembrī uzdeva Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Visvaldim Puķītem, nepārkāpjot likumā noteiktās ieslodzījuma vietu drošības prasības, nodrošināt godīgu un atklātu vēlēšanu norisi visās Latvijas ieslodzījuma vietās.

Ministrs pēc starptautisko novērotāju sniegtās informācijas ir paudis neizpratni par to, ka IeVP nav laikus nodrošinājusi vēlēšanu novērotāju, tostarp Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvju, iespēju pārliecināties par vēlēšanu norises godīgumu Latvijas ieslodzījuma vietās.

“Vēlēšanām ir jābūt ne vien brīvām, aizklātām un vienlīdzīgām, bet tām arī jāspēj radīt pašmāju un starptautiskās sabiedrības pārliecību par vēlēšanu norises likumību un godīgumu,” norāda I.Lieģis. Pēc viņa domām, vēlēšanu norisē sabiedrības pārstāvjiem nepieejamās un slēgtās iestādēs ir pievēršama pastiprināta uzmanība, lai nerastos ne mazākās šaubas par to, ka ieslodzījuma vietās esošajiem ir garantētas Latvijas pilsoņiem Satversmē noteiktās tiesības vēlēt.

Lai pārliecinātos par godīgu vēlēšanu norisi un doto uzdevumu izpildi, vēlēšanu dienā tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.Lieģis plāno tikties ar EDSO pārstāvjiem, kuri pieteikušies novērot vēlēšanas Latvijas ieslodzījuma vietās.

2.oktobrī pirmo reizi pie balsošanas urnām Saeimas vēlēšanās varēs doties arī ieslodzītie. Ar 2003.gada 5.marta Satversmes tiesas spriedumu par neatbilstošu pamatlikumam tika atzīta Saeimas vēlēšanu likuma norma, kas noteica ierobežojumus vēlēt personām, kuras izcieš sodu brīvības atņemšanas vietās. Līdz šim personas, kuras izcieš sodu brīvības atņemšanas iestādēs, jau piedalījušās Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2009.gadā.

Tieslietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!