• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunu, iedzīvotājiem pieejamāku e-pakalpojumu attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2010., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par konkursa "Sējējs–2010" laureāti

Vēl šajā numurā

30.09.2010., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunu, iedzīvotājiem pieejamāku e-pakalpojumu attīstību

29.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma, iepazīstinot ar aktualitātēm e-pārvaldē, akcentēja nepieciešamību attīstīt arvien jaunus un iedzīvotājiem pieejamus e-pakalpojumus.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) jau ceturto gadu rīko informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvu “Platīna pele”, tādējādi informējot sabiedrību par IKT iespējām valstī, kas sniedz labumu plašai sabiedrībai.

Valsts sekretāre L.Straujuma pauda gandarījumu par RAPLM ciešo sadarbību ar LIKTA, uzsverot, ka tikai ar aktīvu nozares ekspertu iesaisti spēsim rast labākos risinājumus e-pārvaldē. Šogad mērķtiecīgi izmantojot IKT sniegtās iesējas, portālā www.latvija.lv ir izveidoti seši jauni e-pakalpojumi: “Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, “Mani dati kadastrā”, “Mani valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi”, “Mani dati cukura diabēta pacientu reģistrā”, “Manu jaundzimušo bērnu dati” un “Mans ģimenes ārsts”.

Pirmo reizi studentiem bija iespēja, izmantojot valsts portālu, iesniegt pieteikumu studijām un izvēlēties sev interesējošas studiju programmas jebkurā no trim projektā iesaistītajām universitātēm, kā arī noteikt izvēlēto studiju programmu prioritātes.

Savukārt viens no populārākajiem portālā pieejamajiem pakalpojumiem ir dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana, kas ir bezmaksas pakalpojums. Elektroniski iedzīvotāji var deklarēt gan savu, gan sava nepilngadīgā bērna, aizbildnībā vai aizgādnībā esošas personas dzīvesvietu Latvijā.

Par valsts un pašvaldību sniegtajām e-iespējām un e-pakalpojumu turpmāku attīstību liecina iedzīvotāju lielā interese, ikdienā portālu apmeklē un e-pakalpojumus izmanto gandrīz 20 tūkstoši iedzīvotāju.

L.Straujuma akcentēja, ka šie ir tikai daži labās prakses piemēri, un pauda pārliecību, ka balvas “Platīna pele 2010” ietvaros būs iespēja apzināt inovatīvos e-pakalpojumus un IKT risinājumus, kas tapuši Latvijā pēdējo gadu laikā, un informēt par tiem uzņēmējus un iedzīvotājus.

“Platīna pele 2010” šogad tiks pasniegta vairākās kategorijās: e-pārvalde un e-pakalpojumi; pakalpojumi sabiedrībai (izglītības, kultūras, veselības aprūpes, sporta projekti un jaunie mediji (sociālie tīkli)); biznesa attīstība un e-komercija; inovatīvākais e-paraksta pielietojums.

Šogad pirmoreiz balva tiks piešķirta arī īpašajā Latvijas Valsts radio un televīzijas centra izvirzītajā kategorijā “Inovatīvākais e-paraksta pielietojums”, tādējādi vēršot uzmanību uz e-paraksta plašajām izmantošanas iespējām, ja tas tiek integrēts dažādos e-pakalpojumos.

Iepriekšējo gadu laureātu vidū ir tādas organizācijas un uzņēmumi kā “IF Latvija”, “Swedbank”, “Lattelecom”, Valsts ieņēmumu dienests un Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienests.

RAPLM aicina valsts iestādes, privātfirmas, akadēmiskās organizācijas, nevalstiskās organizācijas un privātpersonas pieteikt projektus Latvijas IKT balvai.

Pieteikumus Latvijas IKT balvai “Platīna pele 2010” var iesniegt elektroniski līdz 10.oktobrim. Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares pasākumā LIKTA 12.gadskārtējā konferencē novembrī.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!