• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ikgadēju ārpolitikas debašu rīkošanu Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2010., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas lomu mūsu valsts pozīcijas izstrādē

Vēl šajā numurā

30.09.2010., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ikgadēju ārpolitikas debašu rīkošanu Saeimā

Saeima 23.septembrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas paredz ikgadēju debašu rīkošanu Saeimā par Latvijas ārpolitiku.

Grozījumi Saeimas kārtības rullī paredz noteikt, ka ārlietu ministrs ne vēlāk kā 16.janvārī iesniedz Saeimai ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību Latvijas ārpolitikā. Paredzēts, ka ministra ziņojuma uzklausīšana un ārpolitikas debates Saeimā notiek Latvijas Republikas starp­tautiskās (de jure) atzīšanas dienai tuvākajā Saeimas sēdē.

Ar likumdošanas iniciatīvu Saeimā rīkot ikgadējas ārpolitikas debates klajā nākusi Saeimas Ārlietu komisija sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Ņemot vērā Saeimas iesaisti ārpolitikas uzdevumu definēšanā un īstenošanā, ļoti būtiski ir nodrošināt aktīvu un konstruktīvu dialogu starp parlamenta un valdības pārstāvjiem, norāda likumprojekta autori. Paredzot iespēju reizi gadā ārlietu ministram uzstāties ar ziņojumu Saeimas plenārsēdē un diskutēt par valdības paveikto un plānotajiem uzdevumiem, tiek radīts pamats parlamentārām diskusijām un viedokļu saskaņošanai par būtiskiem ārpolitikas virzieniem, ņemot vērā starptautiskās aktualitātes. Tādējādi tiks nodrošināta efektīvāka parlamentārās kontroles īstenošana ārlietu jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!