• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par privāto investoru iesaisti sociālajos pakalpojumos

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu apguvi

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti 21.septembrī pēc izglītības un kultūras nozares atbildīgo amatpersonu uzklausīšanas pauda satraukumu par situāciju Eiropas Savienības fondu apguvē.

“Lai gan atbildīgās amatpersonas plašsaziņas līdzekļos stāsta, ka situācija Eiropas Savienības fondu apguvē ir laba un Latvijai ir vieni no labākajiem rezultātiem, tomēr realitāte rāda pretējo. Līdz gada beigām ministrijām jāapgūst ievērojams naudas apjoms, un joprojām nav skaidrības, vai ministrijas to varēs paveikt,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

“Eiropas Savienības fondu apguvē mums bija ļoti ambiciozi mērķi, un patlaban ir strauji jāapgūst pieejamie līdzekļi,” komisijas sēdē atzina Finanšu ministrijas pārstāve Diāna Rancāne. Viņa deputātus informēja, ka Finanšu ministrija ir uzdevusi atbildīgajām amatpersonām operatīvi nodrošināt finansējuma apguvi un izvērtēt to kapacitāti līdz gada beigām apgūt nepieciešamo finansējumu.

Arī valsts kontroliere Inguna Sudraba uzsvēra, ka joprojām katra ministrija turpina rīkoties ar tai pieejamiem finanšu resursiem, un norādīja, ka starpnozaru koordinācija ir neapmierinoša.

Kā komisijas sēdē norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonas, fondu apguve šogad kavējās, jo budžetā trūka naudas valsts līdzfinansējumam. Valdībai izdevās vienoties par valsts finansējuma palielināšanu, un patlaban ir cerības, ka IZM rīcībā esošie līdzekļi varētu tikt apgūti pilnā apmērā. Savukārt Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters pieļāva, ka daļu no ministrijai paredzētajiem līdzekļiem šogad apgūt nevarēs. Piemēram, Liepāja nav spējīga atrisināt līdzfinansējuma problēmas, tādēļ nav skaidrības par plānotā daudzfunkcionālā centra celtniecību, informēja U.Lielpēters.

Ja ministrijas laikus informēs par nespēju izlietot šim gadam paredzētos līdzekļus, vēl šogad tos būs iespējams pārdalīt. Papildus 20–30 miljonus latu varētu pārdalīt Satiksmes ministrijai, informēja D.Rancāne.

“Nedrīkst pieļaut, ka nauda aiziet zudumā. Tādēļ komisija jau tuvākajā laikā uz sēdi aicinās Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, lai skaidrotu aktuālo situāciju fondu apguvē un pārrunātu konkrētu turpmākās darbības plānu,”
pauda A.Bērziņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!