• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010. gada 22. septembra lēmums Nr. 1/16 "Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218583-noteikumi-par-privata-elektronisko-sakaru-tikla-pieslegsanu-publiskajam-elektronisko-sakaru-tiklam

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/16

Pieņemts: 22.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/16

Rīgā 2010.gada 22.septembrī (prot. Nr.34, 10.p.)

Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 28.panta pirmo daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka kārtību privātā elektronisko sakaru tīkla (turpmāk – privātais tīkls) pieslēgšanai publiskajam elektronisko sakaru tīklam (turpmāk – publiskais tīkls).

II. Prasības publiskā un privātā tīkla savstarpējai savienošanai

2. Privātā tīkla pieslēgšanu publiskajam tīklam izmanto:

2.1. signālu pārraidei starp publisko tīklu un privāto tīklu;

2.2. signālu pārraidei starp privātajiem tīkliem vai starp viena privātā tīkla daļām, neizmantojot komutāciju un maršrutēšanu publiskajā tīklā.

3. Par privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam izmantojamo pieslēguma punkta saskarnes (turpmāk – saskarne) veidu elektronisko sakaru komersants (turpmāk – komersants) ar privātā tīkla īpašnieku savstarpēji vienojas elektronisko sakaru pakalpojumu līgumā (turpmāk – līgums), ko noslēdz rakstveidā vai izmantojot elektronisko sakaru līdzekļus.

4. Privātā tīkla īpašnieks nodrošina, ka privātais tīkls pēc tā pieslēgšanas publiskajam tīklam nepasliktina publiskajā tīklā sniegto elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitāti un publiskā tīkla drošību.

5. Privātā tīkla īpašniekam nav tiesības privāto tīklu izmantot signālu pārraidei starp publiskajiem tīkliem, izņemot izsaukumu pāradresāciju, kad privātajam tīklam adresēts izsaukums no publiskā tīkla tā paša privātā tīkla ietvaros tiek novirzīts uz citu publisko tīklu.

6. Ja privāto tīklu izmanto balss telefonijas pakalpojuma saņemšanai, komersants ar privātā tīkla īpašnieku līgumā vienojas par saskarni privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam, izmantojot saskarnes veidu, kam noteikti un publiskoti operatora publiskā telefonu tīkla pieslēguma punkta parametri.

III. Prasības numerācijas izmantošanai balss telefonijas pakalpojumam

7. Ja privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam nepieciešama numerācija, komersants privātā tīkla pieslēgšanai izmanto šim komersantam piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības, atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam. Komersantam nav tiesības izmantot citu valstu numerāciju privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam.

8. Ja privātais tīkls pieslēgts pie viena publiskā tīkla, komersantam ir tiesības izsaukumam no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidīt tikai nacionālajam numerācijas plānam atbilstošu izsaucošo numuru (turpmāk – A-numurs), kas atbilst numerācijas diapazonam, kuru konkrētais komersants piešķīris lietošanā konkrētajam privātā tīkla īpašniekam.

9. Ja privātais tīkls pieslēgts pie vairākiem publiskajiem tīkliem, visi iesaistītie komersanti rakstveidā vienojas ar privātā tīkla īpašnieku par izsaukumiem uz publiskajiem tīkliem izmantojamu vienotu pārraidāmo A-numuru, kas atbilst numerācijas diapazonam, kuru viens no komersantiem, kas nodrošina šī privātā tīkla pieslēgšanu publiskajam tīklam, piešķīris lietošanā konkrētajam privātā tīkla īpašniekam.

10. Ja no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidītais A-numurs atbilst šo noteikumu 8. un 9.punkta prasībām, komersantam nav tiesības to aizstāt ar citu numuru vai ierobežot tā pārraidi, kā arī ierobežot šāda izsaukuma komutāciju un maršrutēšanu.

11. Ja no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidītais A-numurs neatbilst šo noteikumu 8. un 9.punkta prasībām, komersants šādam izsaukumam nenodrošina komutāciju un maršrutēšanu.

12. Šo noteikumu 8. un 9.punktā noteiktās prasības nepiemēro, ja signālu pārraidei starp privātajiem tīkliem vai starp viena privātā tīkla daļām neizmanto komutāciju un maršrutēšanu publiskajā tīklā.

IV. Noslēguma jautājumi

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteikumus "Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam", kas apstiprināti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 18.maija lēmumu Nr.111 (Latvijas Vēstnesis, 2005, 82.nr.).

14. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!