• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par NATO un Krievijas attiecību tālāku virzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218481

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par NATO un Krievijas attiecību tālāku virzību

22.septembrī ārlietu ministrs Aivis Ronis piedalījās NATO–Krievijas padomes ārlietu ministru sanāksmē Ņujorkā, ASV, tajā NATO dalībvalstu ārlietu ministri un Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pārrunāja alianses un Krievijas sadarbības perspektīvas. Tika apspriesta arī ideja par NATO–Krievijas padomes samitu Lisabonā šā gada 20.novembrī, kad norisināsies kārtējā NATO dalībvalstu valstu un valdību vadītāju sanāksme.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens un dalībvalstis iezīmēja NATO un Krievijas attiecību darba kārtību, kas ietver NATO un Krievijas kopīgo draudu izvērtējumu, praktisko sadarbību Afganistānas stabilizācijā, kā arī pretterorisma jomā, pirātisma un narkotiku nelegālās tirdzniecības apkarošanā, kodolieroču izplatīšanas novēršanā.

Ārlietu ministrs A.Ronis pauda Latvijas atbalstu NATO ģenerālsekretāra redzējumam par NATO un Krievijas attiecību tālāku virzību, tostarp arī idejai par NATO–Krievijas padomes samita norisi Lisabonā. A.Ronis atzinīgi novērtēja arī dažus no Krievijas ārlietu ministra S.Lavrova priekšlikumiem NATO un Krievijas partnerības turpmākai attīstībai, piemēram, sadarbības padziļināšanai situācijas Afganistānā stabilizācijā. Vienlaikus A.Ronis, tāpat kā NATO ģenerālsekretārs un citu dalībvalstu ārlietu ministri, norādīja, ka jāapzinās arī atšķirīgie viedokļi, kas pastāv attiecībās ar Krieviju, tajā skaitā par Gruzijas teritoriālo integritāti un pieeju situācijas risinājumam Piedņestras teritorijā Moldovā. A.Ronis aicināja Krievijas Federāciju formulēt savu militāro doktrīnu tā, lai no tās neizrietētu, ka NATO ir drauds Krievijas Federācijai.

22.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas 65.sesijas Ņujorkā ietvaros norisinājās arī Eiropas Savienības ārlietu ministru un Krievijas Federācijas ārlietu ministra S.Lavrova kopīga tikšanās, kuras darba kārtībā bija decembra sākumā plānotais EDSO samits Astanā, Kazahstānā, kā arī situācija Afganistānā un Pakistānā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!