• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.1999., Nr. 45/46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Iekšlietu ministrijas konkursa rezultātiem

Vēl šajā numurā

17.02.1999., Nr. 45/46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru

Otrdien, 16. februārī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar izglītības un zinātnes ministru Jāni Gaigalu, lai saskaņotu Izglītības un zinātnes ministrijas Rīcības programmu valdības Deklarācijas izpildei.

Tikšanās laikā J.Gaigals informēja Ministru prezidentu par Pasaules bankas piešķirto kredītu, kas paredzēts skolu apkures sistēmu uzlabošanai, tādējādi pašvaldību ieguldījums šajā projektā būs tikai 20 procentu no nepieciešamā finansējuma. Investīcijas tiks atmaksātas pēc četriem gadiem 17 gadu laikā. Šo finansējumu saņems skolas, kas jau ir izstrādājušas optimizācijas plānu, skolas, kas ir gatavas ieguldīt līdzekļus ēku kosmētiskajiem remontiem, kā arī skolas ar atbilstošu pašnovērtēšanas sistēmu izglītības kvalitātes jomā.

J.Gaigals informēja Ministru prezidentu par skolu informatizācijas procesa gaitu. Vispārizglītojošo skolu informatizāciju plānots pabeigt līdz 2001. gadam. Jau šogad paredzēts, ka katrā skolā būs vismaz viens dators vadības funkciju nodrošināšanai, kā arī 70 līdz 100 skolās tiks iekārtotas datorklases.

Sarunas gaitā tika apspriesta sabiedrības integrācijas nodrošināšana izglītības sistēmā, veicinot latviešu valodas apguvi skolās. J.Gaigals informēja, ka saskaņā ar jauno Izglītības likumu līdz 2004. gadam jāveic pilnīga pāreja uz vidējo izglītību valsts valodā. Atbalsta programma latviešu valodas apguves veicināšanai ir Latviešu valodas apguves valsts programma, kas tiek realizēta ar donorvalstu un ANO Attīstības programmas finansējumu. 1999.gadā tiek uzsākts šīs programmas otrais posms, kura ietvaros ir plānoti divu gadu pasākumi — metodikas kursi un atbalsta semināri latviešu valodas skolotājiem. Tiks rīkoti arī reģionālie semināri.

Izglītības un zinātnes ministrs informēja V.Krištopanu par pedagogu darba samaksas sistēmas pilnveidi. Atbilstoši jaunajam Izglītības likumam ir jānodrošina pāreja uz jaunu pedagogu darba samaksas sistēmu, padarot pedagogu darba samaksu konkurētspējīgu darba tirgū. Darba samaksas sistēmai jābūt saistītai ar pedagogu darba kvalitātes novērtēšanu, darba samaksa tiks diferencēta, ievērojot pedagogu kvalifikāciju.

— sarunā ar

ģenerālprokuroru

Otrdien, 16.februārī, pēc Ministru prezidenta Viļa Krištopana iniciatīvas Ministru kabinetā notika saruna ar ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu. Paredzēts, ka turpmāk šādas tikšanās notiks regulāri.

Abas puses vienojās, ka ir atbalstāma organizācijas "Eiropa 2000" ģenerālsekretāra vēstulē paustā ierosme šā gada rudenī Latvijā rīkot starptautisku konferenci par Viduseiropas un Austrumeiropas koordinācijas centra izveidi, kas varētu kļūt par analogu "Eiropola" organizācijai.

Ģenerālprokurors informēja Ministru prezidentu par nepilnībām likumdošanā, kas skar dzīvokļu piešķiršanas jautājumus un kavē dzīvokļu tirgus izveidošanu. Šai sakarā Ministru prezidents ierosināja izveidot darba grupu, kuras galvenais uzdevums būtu dzīvokļu likumdošanas sakārtošana, lai novērstu nepilnības un nelikumības dzīvokļu tirgū.

Tiks izskatīts arī jautājums par Nacionālās noziedzības novēršanas padomes darba atsākšanu Ministru prezidenta vadībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!