• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ES fondu līdzekļiem Latvijas uzņēmējdarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2010., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Darba vizītē Igaunijā tiekoties ar studentiem un ģimnāzistiem

Vēl šajā numurā

22.09.2010., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ES fondu līdzekļiem Latvijas uzņēmējdarbībai

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka visi uzņēmējdarbības atbalstam paredzētie Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi būs pieejami uzņēmējiem un netiks novirzīti citiem mērķiem.

“Pašlaik ir diskusija par valsts budžetā rezervētiem līdzekļiem projektu uzsākšanai – mēs diemžēl esam bijuši pārāk optimistiski par uzņēmēju spēju ātri un operatīvi izmantot uzņēmējdarbības atbalstam rezervētos valsts budžeta līdzekļus, ko ir kavējuši arī vairāki objektīvi apstākļi, tostarp piesardzīgā banku kreditēšanas politika. Līdz ar to daļu no šā valsts budžeta finansējuma būs jāpārdala uz citām programmām, kur šos līdzekļus varēs apgūt līdz gada beigām,” atzīst A.Kampars.

Tomēr viņš uzsver, ka visi uzņēmējdarbības atbalstam paredzētie ES fondu līdzekļi būs pieejami uzņēmējiem un netiks novirzīti citiem mērķiem.

“No tai pieejamiem 559 miljoniem latu ES budžeta plānošanas periodā 2007.–2013.gadam Ekonomikas ministrija konkrētiem uzņēmējdarbības projektiem ir rezervējusi aptuveni 90%,” uzsver A.Kampars.

Pilnīgi brīvi no jebkādām programmām projektu uzsaukumiem vēl ir 54,52 miljoni latu. Ministrs lēš, ka ministrija līdz 2013.gadam būs iztērējusi visus tās atbildībā nodotos ES struktūrfondu līdzekļus.

Ministrs atzīst, ka vislielākais šķērslis ieplānoto biznesa projektu īstenošanai ir banku pārlieku lielā piesardzība kreditēšanas jautājumos. Viņš jau vairākkārt ir ticies un arī tuvākajā laikā ir iecerējis tikšanos ar lielāko komercbanku pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju ar biznesa projektu kreditēšanu un valsts iespējas veicināt kreditēšanas paplašināšanu uz ražošanu orientētiem uzņēmējdarbības projektiem.

Sandris Sabajevs,ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!