• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par līdzekļu pārdali Sociālās drošības tīkla stratēģijas ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2010., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Ziemeļu un Baltijas valstu transporta ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

22.09.2010., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par līdzekļu pārdali Sociālās drošības tīkla stratēģijas ietvaros

17.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) notika Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanas uzraudzības darba grupas sēde, kurā iesaistītās nozaru ministrijas un institūcijas vienojās par turpmāko rīcību, lai sagatavotu priekšlikumus valdībai par stratēģijas finansējuma pārdali 2010.gadā un nepieciešamā finansējuma apjomu 2011.gadā.

Labklājības ministrija (LM) informēja, ka šā gada augustā dzīvokļa pabalsta pieprasījumu pieaugums ir par aptuveni 40 000 latu lielāks salīdzinājumā ar jūlija datiem, kas sastāda 25 procentus. Garantētā minimālā ienākuma (GMI) nodrošināšanai ministrija prognozē finanšu pieprasījuma palielināšanos septembrī, vienlaikus norādot, ka šobrīd pieejamais palielinātais finansējums labklājības jomas atbalsta pasākumiem līdz gada beigām varētu būt pietiekams.

Satiksmes ministrija (SM) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) savukārt informēja, ka to pārziņā esošie atbalsta pasākumi tiek īstenoti atbilstoši iepriekš plānotajam, ņemot vērā veikto līdzekļu pārdali. SM kompetencē ir kompensāciju nodrošināšana radušos zaudējumu atlīdzībai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par noteiktu personu grupu pārvadāšanu uz atvieglotiem nosacījumiem, bet IZM pārziņā ir atalgojuma izmaksa pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, kas nodarbināti piecgadīgu un sešgadīgu bērnu izglītošanā, un pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveide, sagatavojot sešgadīgus bērnus skolai.

Septembra sākumā valdība apstiprināja papildu finansējuma piešķiršanu LM, SM un IZM 2010.gadā, pārdalot finansējumu stratēģijas ietvaros, kā rezultātā LM īstenotajiem atbalsta pasākumiem papildus tika piešķirti 822 903 lati, SM – 856 137 lati, savukārt IZM – 363 703 lati.

Valdība papildus atbalstīja labklājības jomas pasākumiem piešķirt 4 429 859 latu finansējumu, tai skaitā GMI pabalstam 3 729 147 latus un dzīvokļa pabalstam –700 712 latus, palielinot valsts budžeta apropriāciju.

Sanāksmē darba grupa vienojās par detalizētas informācijas un pamatojuma sagatavošanu par 2011.gadā plānoto atbalsta aktivitāšu nepieciešamību, lai Ministru kabinetā iesniegtu priekšlikumus par izmaiņām Sociālās drošības tīkla stratēģijā.

RAPLM aicināja arī Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) sniegt priekšlikumus par dzīvokļa pabalstu izmaksas prognozēm saistībā ar apkures sezonas tuvošanos.

LPS akcentēja, ka, valsts līdzfinansējumam dzīvokļu pabalsta izmaksai maznodrošinātajiem un trūcīgajiem iedzīvotājiem saglabājoties esošajā līmenī, pašvaldības būs spiestas pārskatīt pabalstu saņēmēju loku, jo to sociālie budžeti ir pārslogoti, tādēļ daļa iedzīvotāju nevarēs norēķināties par apkuri. Tādējādi tiek apdraudēta arī siltuma piegāde iedzīvotājiem, kuri veic apkures pakalpojumu apmaksu.

Ņemot vērā, ka uz darba grupas sanāksmi atkārtoti nebija ieradušies Veselības ministrijas (VM) pārstāvji un VM nav sniegusi detalizētu informāciju par pasākumu īstenošanai 2010.gadā nepieciešamo finansējumu, darba grupā tika norādīts, ka šobrīd nav pamatojuma uzskatīt, ka veselības jomas finansējums tiks sekmīgi apgūts plānotajā apjomā. Darba grupas pārstāvji vienojās, ka tādēļ ir būtiski izskatīt iespējas izvērtēt finansējuma pārdales iespējas stratēģijas ietvaros.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!