• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām muitas pavadības izmantošanas kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1998., Nr. 294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļu kandidatūrām

Vēl šajā numurā

15.10.1998., Nr. 294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Informācija

Par izmaiņām

muitas pavadības izmantošanas kārtībā

Valsts ieņēmumu dienests informē, ka saskaņā ar grozījumiem 1998. gada 8. septembra MK noteikumos Nr.339 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra– tranzīts" no 1998. gada 10. oktobra maksa par vienu autokravas pavadīšanas pakalpojumu (konvoju) Latvijas Republikas teritorijā neatkarīgi no attāluma ir 50 latu. Jāatzīmē, ka šobrīd konvoja pavadība gan vairs nav obligāta kādam atsevišķam kravu veidam un pārvadātājiem, veicot tranzīta procedūru, jāizmanto muitas pavadība (konvojs) tikai tad, ja netiek iesniegts kāds no Muitas likumā noteiktajiem galvojumu nodrošinājumiem: iemaksājot drošības naudu; iesniedzot apdrošināšanas polisi; iesniedzot bankas garantiju; iesniedzot starptautiskajos līgumos paredzētos galvojumu apliecinošos dokumentus, kuriem pievienojusies Latvijas Republika.

Veicot tranzīta procedūru, nav jāiesniedz galvojums vai jāizmanto muitas pavadība gadījumos, ja pārvadātājs izmanto muitas brokera pakalpojumus, kā arī saskaņā ar Muitas likuma 93. panta otro daļu — jūras un gaisa pārvadājumiem, transportēšanai pa cauruļvadiem, valsts dzelzceļa pārvadājumiem un ja pārvadātājam saskaņā ar Muitas likuma 93. panta trešās daļas nosacījumiem ir izsniegts muitas iestāžu atbrīvojums no galvojumu iesniegšanas.

Faktiski, ja netiek iesniegts galvojums vai nav atbrīvojuma no galvojuma saskaņā ar minētajiem Muitas likuma 93. panta nosacījumiem, tad, veicot tranzīta procedūru, visu veidu kravām jāizmanto muitas pavadība (konvojs), par katru kravu maksājot 50 latu.

VID preses sekretāre Liesma Kalve

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!