• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē

16.septembrī Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Aivis Ronis. Eiropadomes darba kārtībā bija divi galvenie jautājumi – ES attiecības ar stratēģiskajiem partneriem un ES ekonomiskās politikas pārvaldība.

Septembra Eiropadomes ietvaros notika plašas diskusijas par to, kā Eiropas Savienībai kļūt par spējīgāku, saskanīgāku un stratēģiskāku pasaules mēroga spēlētāju. Valstu un valdību vadītāji diskutēja par ES globālās lomas stiprināšanu, tai skaitā par turpmākajām attiecībām ar ES stratēģiskajiem partneriem – Ķīnu, Indiju un Brazīliju. Latvijas Ministru prezidents aicināja ievērot līdzsvaru starp politisko, ekonomisko un drošības dimensiju, veidojot attiecības ar stratēģiskajiem partneriem, kā arī uzsvēra ES kaimiņu politikas un īpaši Austrumu partnerības būtisko nozīmi ES ārējās attiecībās.

Tāpat 16.septembra Eiropadomē notika diskusija par ekonomiskās politikas pārvaldību, balstoties uz Eiropadomes prezidenta Hermana van Rompuja ziņojumu. Iniciatīvas mērķis ir stiprināt Stabilitātes un izaugsmes pakta funkcionēšanu un paplašināt makroekonomisko nelīdzsvarotību uzraudzību. Lai nodrošinātu ciešāku fiskālās politikas koordināciju, tiek izskatīti vairāki priekšlikumi. Tā, piemēram, noteikt stingrāku sankciju mehānismu tām dalībvalstīm, kas neievēro Stabilitātes un izaugsmes pakta prasības. V.Dombrovskis diskusijā uzsvēra, ka Eiropas Savienības budžeta izmantošana sankciju mehānisma ietvaros ir iespējama tikai tad, ja tajā ietverti visa veida budžeta izdevumi. Ministru prezidents aicināja izstrādāt skaidrus un saprotamus principus un kritērijus sankciju mehānisma piemērošanai.

Tā kā plūdi šā gada jūlijā Pakistānā bijuši vieni no postošākajiem valsts vēsturē, skāruši vairāk nekā 18 miljonus valsts iedzīvotāju un nodarījuši ievērojamus postījumus valsts infrastruktūrai, netieši pasliktinot drošības un humāno situāciju valstī, ārlietu ministru darba pusdienās tika diskutēts par ES iesaisti.

Eiropadomes ietvaros ārkārtas Ārlietu padomes sēdē tika apstiprināts ES un Dienvidkorejas Brīvās tirdzniecības līgums.

Vizītes Briselē laikā Ministru prezidents sniedza interviju arī CNBC televīzijai.

LR Pastāvīgās pārstāvniecības ES informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!