• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras pieminekļu aizsardzību

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 15.septembrī atbalstīja izskatīšanai Saeimā 3.lasījumā jaunu Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumu.

“Jauns likums bija nepieciešams, lai sakārtotu ar pirotehnisko izstrādājumu ražošanu, realizāciju un izmantošanu saistīto jautājumu tiesisko bāzi. Līdz šim šo jomu regulēja Ieroču aprites likums. Jauna likuma izstrāde bija nepieciešama arī atbilstoši Eiropas Savienības tiesību aktu prasībām,” skaidro Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Komisijas priekšsēdētājs norāda, ka jaunais tiesiskais regulējums paredz skaidras un stingras kontroles un drošības prasības pirotehnisko izstrādājumu tirgošanai pirmssvētku dienās.

Jaunajā likumā noteikta pirotehnisko izstrādājumu ražošanas, atbilstības novērtēšanas, marķēšanas, glabāšanas, realizēšanas, iegādāšanās, pārvadāšanas un izmantošanas kārtība atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām.

Izklaidei paredzētie pirotehniskie izstrādājumi iedalīti 1., 2., 3. un 4.klases uguņošanas ierīcēs un T1 un T2 klases skatuves pirotehniskajos izstrādājumos. Atbilstoši ES direktīvas prasībām apritē būs atļauti tikai tādi pirotehniskie izstrādājumi, kas atbildīs drošuma pamatprasībām un tiem būs veikta atbilstības novērtēšana.

Pirmssvētku dienās bez speciālās licences saņemšanas varēs tirgot 1.klases pirotehniskos izstrādājumus, piemēram, galda dzirksteļu strūklakas, konfeti saturošus izstrādājumus (plaukšķenes) un brīnumsvecītes.

Likumprojektā paredzēts, ka 1.klases uguņošanas ierīces drīkstēs iegādāties un izmantot no 14 gadu vecuma, bet 2. un 3.klases pirotehniskos izstrādājumus – no 18 gadu vecuma.

Turpmāk speciālās atļaujas komercdarbībai ar pirotehniskajiem izstrādājumiem izsniegs Valsts policija, nevis Iekšlietu ministrija, kā tas bija līdz šim.

Stingrākas prasības paredzētas 4.klases uguņošanas ierīču un T2 klases pirotehnisko izstrādājumu apritei, proti, ar tiem varēs rīkoties tikai personas ar speciālām zināšanām, kuras saņēmušas pirotehniķa sertifikātu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!