• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par asistenta pakalpojumu nodrošināšanu neredzīgajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas balvu par sasniegumiem inovāciju jomā

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par asistenta pakalpojumu nodrošināšanu neredzīgajiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 14.septembrī, pārrunājot asistenta pakalpojumu nodrošināšanu personām ar 1.grupas redzes invaliditāti, aicināja Labklājības ministriju izvērtēt iespējas šā pakalpojuma administrēšanu deleģēt Latvijas Neredzīgo biedrībai. Tāpat komisija rosinās asistenta darba samaksai nepieciešamo finansējumu rast, piesaistot Nodarbinātības valsts aģentūras programmās paredzētos Eiropas Sociālā fonda līdzekļus.

“Neatbalstām ministrijas ieceri asistenta pakalpojumu nodrošināšanu uzkraut jau tā pārslogotajiem pašvaldību sociālajiem dienestiem,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. “Ja esam sākuši funkcijas uzticēt nevalstiskajam sektoram un Latvijas Neredzīgo biedrība savu daļu īsteno sekmīgi, tad to jāturpina darīt.”

Saeimas pieņemtais Invaliditātes likums paredz, ka no 2011.gada 1.janvāra pirmās grupas invalīdiem pienākas asistenta pakalpojumi.

Labklājības ministrijas pārstāvji informēja, ka asistentiem paredzētā samaksa ir 1,20 lati par vienu stundu un kopumā nākamajā gadā šā pakalpojuma nodrošināšanai būtu nepieciešami 657 tūkstoši latu. Asistenta pakalpojumam kopumā varētu pieteikties vairāk nekā 700 cilvēku ar 1.grupas redzes invaliditāti. Plānots, ka persona ar redzes invaliditāti pati varēs izvēlēties savu asistentu un tas varēs būt arī ģimenes loceklis. Ministrija iecerējusi, ka asistenta pakalpojumi prioritāri tiks nodrošināti personām, kuras strādā vai mācās.

Par šo pakalpojumu interese ir liela, un tas būtiski atvieglotu personu ar redzes invaliditāti ikdienu, pauda ministrijas pārstāvji.

Sociālo un darba lietu komisija nosūtīs vēstuli labklājības ministram, aicinot izvērtēt dažādus asistenta pakalpojuma nodrošināšanas variantus. Komisija šo jautājumu atkārtoti plāno skatīt septembra beigās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!