• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas ES prezidentūras prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu tikšanos ar ģenerālprokuroru

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas ES prezidentūras prioritātēm

Latvijai gan aktīvi jāaizstāv savas nacionālās intereses Eiropas Savienībā (ES), gan arī jāsniedz savs ieguldījums ES kopējās politikas veidošanā, lai palīdzētu ES nostiprināties kā vienam no pasaules vadošajiem politiskajiem un ekonomiskajiem spēkiem. To 15.septembrī, iepazīstoties ar Beļģijas ES prezidentūras prioritātēm, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

“Ļoti ceru, ka Latvija izmantos visas iespējas, lai aizstāvētu savas intereses, kā arī lai aktīvi līdzdarbotos šajā prezidentūras pusgadā, kurā Eiropas Savienību vada Beļģija,” teica V.Paegle. “Šobrīd būtiski ir visām dalībvalstīm sadarboties, lai Eiropas Savienība būtu ekonomiski spēcīgs globālais spēlētājs.”

Ar Beļģijas prioritātēm no 2010.gada 1.jūnija līdz 31.decembrim, kad tā vada ES Padomi, 15.septembrī Saeimas Eiropas lietu komisiju iepazīstināja Beļģijas vēstnieks Latvijā Leopolds Merks. Savukārt Spānijas vēstnieks Latvijā Paulino Gonsaless Fernandess-Koruhedo un Ungārijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Latvijā Ištvāns Lajošs Māņi sniedza ieskatu arī savu valstu ES prezidentūru prioritātēs.

Beļģija vēlas ar nosvērtu un pragmatisku darbu palīdzēt ES rast izeju no globālās finanšu krīzes radītajām grūtībām, norādīja Beļģijas vēstnieks L.Merks. Vēstnieks uzsvēra Beļģijas lielo pieredzi ES Padomes darba vadīšanā, jo šī ir jau Beļģijas 12.prezidentūra. Kā lielāko prezidentūras pusgada izaicinājumu viņš minēja cīņu ar finanšu krīzi. Jānostiprina eirozonas valstu finanšu stabilitāte, jāatjauno budžeta disciplīna, jāstimulē nodarbinātība un pastiprināta uzmanība jāpievērš izglītībai un zinātnei kā galvenajiem inovatīvas ekonomikas veidošanas instrumentiem.

Būtiskas Beļģijas prezidentūras prioritātes ir arī ES paplašināšanās procesa turpināšana un ES attiecības ar citām globālās politikas lielvarām – notiks ES un ASV, Ķīnas, Indijas, Brazīlijas līderu tikšanās, sacīja L.Merks. Pavisam prezidentūras pusgada laikā plānots vairāk nekā 500 dažāda ranga pasākumu, no tiem 27 ES Padomes sanāksmes un 16 neformālas ES minis­tru tikšanās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!