• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Vatikānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2010., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot starptautisko inovācijai veltīto konferenci

Vēl šajā numurā

17.09.2010., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Vatikānā


Otrdien un trešdien, 14.un 15.septembrī, Latvijas ārlietu ministrs uzturējās vizītē Vatikāna valstī, kur 15.septembrī bija audiencē pie Vatikāna valsts vadītāja, Romas Katoļu baznīcas pāvesta Viņa svētības Benedikta XVI (attēlā), kā arī tikās ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu Tarčisio Bertoni
Foto: L’Osservatore Romano – Servizio Fotografico Citta del Vaticano

Tikšanās laikā Vatikānā trešdien, 15.septembrī (no kreisās): Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis, Vatikāna valsts sekretārs Tarčisio Bertoni un Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis
Foto: L’Osservatore Romano – Servizio Fotografico Citta del Vaticano

15.septembrī ārlietu ministrs Aivis Ronis vizītes laikā Vatikānā bija audiencē pie Romas Katoļu baznīcas pāvesta Viņa svētības Benedikta XVI, kā arī tikās ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu Tarčisio Bertoni.

Audiencē pie Viņa svētības Benedikta XVI ārlietu ministrs A.Ronis aicināja pāvestu turpināt izcelt un uzsvērt vērtību, solidaritātes, kā arī Eiropas un Rietumu mērķu vienotības nozīmi. “Latvija pēc savas pieredzes tagad zina, ka patēriņa kults bez vērtību orientiera krīzes laikā var dezintegrēt gan personību, gan nāciju, kas rezultātā var apdraudēt pat valsti,” norādīja A.Ronis.

Romas Katoļu baznīcas pāvests uzsvēra, ka vērtības ir visa pamatā un solidaritāte ir neatņemama daļa no tām. Viņa svētība Benedikts XVI apsveica Latvijas valsti un tautu ar tās stiprumu un sūtīja savus vislabākos novēlējumus un svētību.

Ārlietu ministra tikšanās laikā ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu T.Bertoni abas puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu ir ļoti labas. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka nākamgad aprit divdesmit gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm, un apstiprināja ielūgumu Viņa svētībai Benediktam XVI apmeklēt Latviju vizītē.

A.Ronis norādīja, ka Latvija atrodas tādā ģeopolitiskā reģionā, kurā izjūt dažādu interešu sastapšanos. Vatikāna valsts sekretārs savukārt uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk stiprināt valstu savstarpējo atbalstu šajā nozīmīgajā Eiropas reģionā, kurā ir Latvija. Kardināls T.Bertone norādīja, ka Eiropai ir būtiski tās garīgie un morālie pamati, kas sakņojas kristietībā. Sarunas gaitā ārlietu ministrs un kardināls pievērsās arī izglītības un mediju lomai mūsdienu sabiedrības garīgās atjaunotnes procesos. Vizītes laikā ārlietu ministrs A.Ronis apmeklēja arī Vatikāna Apustulisko bibliotēku.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!