• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Parakstot vienošanos par ekonomisko sadarbību ar Pleskavu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2010., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas rīcības plānu atjaunojamo energoresursu jomā

Vēl šajā numurā

17.09.2010., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Parakstot vienošanos par ekonomisko sadarbību ar Pleskavu

16.septembrī ekonomikas ministrs Artis Kampars un Pleskavas apgabala (Krievijas Federācija) gubernators Andrejs Turčaks parakstīja Latvijas Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas vienošanos par ekonomisko sadarbību.

“Tas ir nozīmīgs solis, kas ne tikai uzlabos abu valstu attiecības, bet arī pavērs jaunas iespējas Latvijas uzņēmēju eksportam Krievijā un Krievijas uzņēmēju investīcijām Latvijā,” uzsvēra A.Kampars.

Pleskavas apgabala gubernators arī atzina Vienošanās parakstīšanas nozīmīgumu Latvijas un Pleskavas, kā arī Latvijas un Krievijas sadarbībai. A.Turčaks uzsvēra, ka līguma parakstīšana dos starta signālu jau konkrētu sadarbības projektu īstenošanai. “Mūsu sadarbības prioritātes jeb trīs vaļi ir lauksaimniecība, pierobežas sadarbība un tūrisms. Tomēr ne mazāk aktuālas ir arī citas sadarbības jomas – energoefektivitāte, dažādi pārrobežas projekti, ūdens un komunālās saimniecības programmas u.c.”

Tikšanās laikā ministrs un gubernators uzsvēra, ka Latvijai un Pleskavai kā kaimiņiem ir vislabākās iespējas attīstīt ciešu, abpusēji izdevīgu un intensīvu sadarbību. A.Turčaks pauda gandarījumu par līdzšinējo aktīvo Latvijas uzņēmēju interesi par reģionu, kur vairāk nekā 100 uzņēmumu ir ar Latvijas kapitālu, pamatā transporta, mežsaimniecības nozarēs. (Pēc Pleskavas apgabala administrācijas informācijas Latvija ir lielākais investors Pleskavas apgabalā – 2009.gadā Latvijas investīcijas sastādīja ap 70% no kopējā investīciju apjoma apgabalā.) Tāpat gubernators aicināja Latvijas uzņēmējus piedalīties biznesa forumā, kas norisināsies Pleskavā 23.–24.septembrī, lai dibinātu jaunus kontaktus un paplašinātu jau esošo sadarbību ar reģionu.

Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas vienošanās par ekonomisko sadarbību ir divpusējo ekonomisko sadarbību regulējošā vienošanās, kas aptver sadarbību tādās jomās kā metālapstrāde, farmācija, kokapstrāde un pārtikas rūpniecība, būvniecība, informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, atjaunojamie energoresursi, dabas resursu apgūšana un izstrāde, loģistika un kravu pārvadājumi, tūrisms, finanšu pakalpojumi u.c.

Vienošanās parakstīšana sekmēs lietišķo sadarbību starp Latvijas un Pleskavas apgabala uzņēmējiem, dažādām nozaru un sabiedriskajām organizācijām, aģentūrām un asociācijām, tirdzniecības un rūpniecības kamerām, kā arī citu ekonomisko sadarbību veicinošo pasākumu īstenošanu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!