• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu gaismā - par sevi, par dzīvi, par laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu gaismā — par sevi, par dzīvi, par laiku

Piektdien, 12. februārī, "Latvijas Vēstneša" redakcijā uz sarunu par dzīvi bija nākuši:

Z2.JPG (19750 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Ilga Madre, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Knuts Skujenieks,

Z1.JPG (22537 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Pēteris Ušpelis un Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Rike Marianne Helmsa

Klāt ir Meteņi, ko atzīmējam 16. februārī, un rokdarbniece, audēja un tautisko tradīciju zinātāja Ilga Madre iknedēļas tikšanos ar "Latvijas Vēstneša" apgādā iznākušās grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" otrā sējuma varoņiem un līdzautoriem iezvana ar dzidru māla zvaniņu. Viņa arī skaidro Meteņu priecīgo dabu: "Metenis nāk ar gaismu. Tuvojas pavasaris, dienas kļūst arvien garākas. Lai vairotu gaismu, arī mēs iededzam sveces. Un skandinām zvaniņus, sasaucoties ar saviem kaimiņiem. Ar zvana skaņām mēs vēlam saviem līdzcilvēkiem labu, dodam ziņu, ka esam sveiki un veseli. Meteņi ved pavasari. Tas ir laiks, kad jābrauc ciemos, jāpriecājas un jādomā labas domas."

Gaišā noskaņā noritēja arī saruna redakcijas saimes istabā. Ilga Madre stāstīja par piedalīšanos Smitsonu institūta tradicionālajā tautu dzīves festivālā Amerikā, rādīja albumu un dienasgrāmatu, kas rāda "mazo Latviju lielajā Amerikā", par kādu pērnvasar bija kļuvusi Latvijas sēta pašā Vašingtonas centrā. Un cildināja arī "Latvijas Vēstnesi", kas ar interneta starpniecību jau festivāla atklāšanas dienā stāstījis amerikāņu lasītājiem par Latvijas tautas mākslu, par tradicionālajiem amatiem un mākslas meistariem.

Pazīstamās Latgales podnieku dinastijas pārstāvis Pēteris Ušpelis bija ieradies kopā ar dēlu Andri, kas turpina savas dzimtas un novada tradīcijas. Arī viņi ar savu keramiku darina rotas Latvijas tēlam pasaulē.

Dānijas kultūras institūta direktore Rike Marianne Helmsa stāstīja par savu darbu Latvijas un Dānijas labā, ko viņa dara jau vairāk nekā astoņus gadus. Knuts Skujenieks vedināja padomāt par valodas kopšanu, stilu un citām vajadzīgām lietām latviešu valodas kā valsts valodas nostiprināšanai.

Plašāk par tikšanos — šīs nedēļas piektdienas numurā.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!