• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu sabiedrības integrācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Zviedrijas zemniekiem

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu sabiedrības integrācijai

Centrālā vēlēšanu komisija sākusi darbu pie projekta "Zinu, uzticos, balsoju" izstrādes, kuras gaitā paredzēts sagatavot priekšlikumus vēlēšanu komisiju darbam ar sabiedrību turpmākajiem četriem gadiem, uzlabot tautas nobalsošanas jautājuma formulējumu, izveidot iecirkņa informatīvo standartu, kā arī pilnveidot vēlēšanu organizāciju ārvalstīs.

Projekta ideja iekļauta projekta devīzē "Zinu, uzticos, balsoju". "Zinu" paredz pilnveidot vēlētāju iespējas iegūt informāciju un panākt, lai vēlētājs savlaicīgi zinātu, par ko balsot un kā to darīt. "Uzticos" ietver jautājumus par vēlēšanu un vēlētāju drošību, vēlētāju tiesību aizsardzību, savukārt "balsoju" saistīts ar vēlētāju motivāciju, piedaloties vēlēšanās un politiskās dzīves veidošanā.

Lai pilnveidotu Centrālās vēlēšanu komisijas un citu līmeņu komisiju darbu sabiedrības informēšanā un izglītošanā, Centrālā vēlēšanu komisija projekta ietvaros veiks arī vairākas sabiedriskās domas aptaujas Latvijā un ārvalstīs.

"Mūsu mērķis ir savas tiesības zinošs un politikā līdzdarboties gribošs vēlētājs, vēlētāju tiesības atbalstoša vēlēšanu likumdošana un savus pienākumus pārzinošas vēlēšanu un vēlēšanu iecirkņu komisijas. Mēs arī ceram, ka šis projekts palīdzēs Latvijas vēlētājiem ceļā uz integrāciju demokrātiskā sabiedrībā," raksturojot Centrālās vēlēšanu komisijas projektu, teica Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Projektu "Zinu, uzticos, balsoju" Centrālā vēlēšanu komisija izstrādā sadarbībā ar sabiedrisko attiecību kompāniju "Kubits & Hamburg", un tā izstrādes izmaksas ir 9900 latu.

Projektu "Zinu, uzticos, balsoju" paredzēts pabeigt līdz šā gada aprīlim, kad notiks tā prezentācija.

Centrālā vēlēšanu komisija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!