• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Siguldas amatpersonām un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2010., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.09.2010., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Siguldas amatpersonām un iedzīvotājiem

14.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere devās darba vizītē uz Siguldu, kur Valsts ģimnāzijā vadīja mācību stundu Siguldas novada skolu 9.–12.klašu audzēkņiem.

V.Zatlers ir pirmais Valsts prezidents, kurš apmeklējis Siguldas Valsts ģimnāziju – skolu, kura dibināta vienā laikā ar Latvijas valsti. Valsts prezidents ar skolēniem pārrunāja Latvijas nākotnes veidošanu, kurā piedalīsies tieši viņi, kā arī vēsturisku, ar Latvijas neatkarību saistītu notikumu emocionālā pārdzīvojuma nozīmi un jautājumu par to, ko nozīmē būt latvietim.

Tikšanās laikā ar deputātiem tika pārrunāts jautājums par pašvaldību lomu stiprināšanu Latvijā un tās nozīmīgumu ekonomiskās krīzes laikā valsts atveseļošanās procesā. Valsts prezidentu Sigulda pārsteidza ar to, ka novadā dzimstības rādītāji pārsniedz mirstības rādītājus un nepilngadīgajiem dome sponsorējusi 175 vasaras darba vietas, lai jauniešiem dotu darba pieredzi. Tika pārrunāta arī vienotas sistēmas jeb modeļa izveidošana valsts iestāžu un pašvaldību sadarbībai, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju abpusējās sadarbības iespējas.

Tikšanās laikā ar siguldiešiem V.Zatleram tika uzdoti jautājumi par situāciju pēc vēlēšanām. Valsts prezidents aicināja siguldiešus aktīvi izmantot savu balsi gaidāmajās vēlēšanās. Runājot par krīzi valstī, prezidents siguldiešiem pateicās par izturību un skaidroja starptautiskā aizdevuma izmantošanu, atzīmējot, ka aizdevuma daļu, kuru bija paredzēts saņemt no individuālajām valstīm, nebūs jāizmanto.

Iedzīvotājus interesēja arī Valsts prezidenta viedoklis par jautājumiem, kas saistīti ar iedzīvotāju aizceļošanu darbā uz citām valstīm.

Savukārt, novērtējot Siguldas kā būtiska tūrisma objekta lomu, V.Zatlers tikās ar novada tūrisma nozares – viesnīcu, ēdinātāju, muzeju, parku un izklaides uzņēmumu – pārstāvjiem, ar kuriem diskutēja par tūrisma nozares nozīmi valstiskā līmenī un lielāka valsts atbalsta nodrošināšanas nepieciešamību. Tūrisma nozares pārstāvji atzina, ka nav skaidra valsts tūrisma attīstības stratēģija un nav konsekvences nozaru attīstības plānošanā.

Vizīte nobeigumā V.Zatlers tikās ar Siguldas novada izglītības iestāžu direktoriem un bāriņtiesu pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas iedzīvotāju imigrācijas uz ārvalstīm radītajām sekām uz skolēniem. Saskaņā ar sniegto informāciju Siguldā 5% no visiem skolēniem viens vai abi vecāki ir devušies darbā uz ārzemēm. Sociālā dienesta un bāriņtiesu pārstāvji informēja par tendenci, ka prom uz ārzemēm dodas visa ģimene, kā arī par būtisko novada domes ieguldījumu bērnu aizbildniecības pilnvaru nokārtošanā un ģimeņu konsultēšanā, lai vecāku prombūtnes laikā bērniem varētu nodrošināt nepieciešamo palīdzību, tajā skaitā medicīnas aprūpi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!