• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 16. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2010., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2010. gada 16. septembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

16.09.2010., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 16. septembrī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2010.gada 16.septembrī pulksten 17.00:

Deputātu V.Buhvalova, J.Sokolovska, J.Plinera, V.Buzajeva un M.Mitrofanova jautājums iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (jautājumu reģistra Nr.234/J9)

“Par dārgu motociklu iegādes pamatotību Valsts policijas vajadzībām”.

(pilns jautājuma teksts pielikumā.)

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Rīgā 2010.gada 13.septembrī Saeimas priekšsēdētāja biedre S.Āboltiņa

Pielikums

Par dārgu motociklu iegādes pamatotību Valsts policijas vajadzībām

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas preses dienesta sniegto informāciju Valsts policija ir iegādājusies 16 jaunus BMW markas motociklus, lai varētu efektīvāk nodrošināt satiksmes uzraudzību un operatīvāk nokļūt ceļu satiksmes negadījumu un citās notikuma vietās. Motocikli tika prezentēti šī gada 31.augustā. Par iepirkumu paredzētā līgumcena ir 247 894 lati, un konkursā bija pieteicies tikai viens pretendents – SIA “BM Auto”. Tātad viena motocikla un ekipējuma iegādei Iekšlietu ministrija ir tērējusi aptuveni 15,5 tūkstošus latu. Motociklu un motociklistu ekipējuma iegāde tika finansēta no apdrošināšanas kompāniju veiktajiem obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) maksājumiem, kas paredzēti ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei. Sakarā ar iepriekš minēto lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Cik ilgi vidēji policijai kalpo viena policijas mašīna, un cik ilgi kalpo viens motocikls līdz to norakstīšanai vai nomaiņai? Vai ir apzinātas arī viena šāda BMW motocikla ekspluatācijas izmaksas gadā (remonts, benzīna patēriņš)?

2. Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns savā intervijā paskaidroja, ka šie dārgie motocikli ir piemēroti braukšanai pa asfalta segumu, nevis lauku ceļiem. Vai Jūs uzskatāt, ka pareizi bija iegādāties Latvijas klimatiskajos apstākļos tikai pusgadu izmantojamu transportlīdzekli, kurš var pārvietoties tikai pa asfaltētiem ceļiem?

3. Cik vidēji maksā policijas automašīna, un kādas ir tās Valsts policijas funkcijas, kuras var tikt veiktas, tikai izmantojot specializētus policijas motociklus?

4. Cik bieži pēdējo trīs gadu laikā Ceļu policijai ir nācies organizēt pakaļdzīšanos pārkāpējiem, izmantojot policijas rīcībā esošos motociklus? Cik, Jūsuprāt, lietderīga ir policijas motociklu iegāde un izmantošana tieši š`is funkcijas veikšanai?

5. Vai, pieņemot lēmumu par jaudīgu BMW motociklu iegādi operatīvākai nokļūšanai ceļu satiksmes negadījumu un citās notikuma vietās, netika apskatīts jautājums par skūteru iegādi, kas šo funkciju var veikt efektīvāk un ir daudzreiz lētāki (gan iegādājoties, gan ekspluatējot)?

6. Vai Jūs kā ministre varat apliecināt, ka iepriekšminētais iepirkums ekonomiskās krīzes apstākļos ir tiešām ekonomiski izdevīgākais un pamatotākais risinājums Ceļu policijas nodrošināšanai ar transportu, it sevišķi, ja ņem vērā, ka konkursā bija tikai viens pretendents?

7. Vai Jums nešķiet dīvaini, ka viena no nabadzīgākajām valstīm Eiropas Savienībā iegādājas vienus no dārgākajiem (labas mašīnas cenā) motocikliem, kuri pat vēl nav laisti ražošanā, un tas viss notiek apstākļos, kad Iekšlietu ministrijai nepietiek līdzekļu policistu algām?

8. 2010.gada aprīlī Jūs kā ministre pieprasījāt paskaidrojumu Valsts policijai par iepriekšminēto motociklu iegādi. Vai paskaidrojums Jūs pārliecināja par šīs iegādes nepieciešamību?

LR 9.Saeimas deputāti: V.Buhvalovs, J.Sokolovskis, Rīgā 2010.gada 9.septembrī J.Pliners, V.Buzajevs, M.Mitrofanovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!