• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents sarunā ar pensionāru pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1999., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.02.1999., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents sarunā ar pensionāru pārstāvjiem

Valsts prezidents Guntis Ulmanis sestdien, 13.februārī, tikās ar starptautiskās pensionāru organizācijas "Help Age International" (HAI) pārstāvjiem, kā arī Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāju Jāni Porieti.

Tikšanās laikā HAI pārstāvji informēja Valsts prezidentu par savas organizācijas darbību. Organizācijas locekļi pastāstīja, ka 1999.gadā, kuru ANO ir pasludinājusi par Pasaules veco ļaužu gadu, viena no lielākajām veco ļaužu organizācijām HAI darbojas īpaši aktīvi, pievēršot uzmanību tiem reģioniem, kur veco cilvēku sociālās problēmas ir īpaši aktuālas.

Valsts prezidents sarunā atzīmēja, ka pagājušais gads Latvijas pensionāriem bijis veiksmīgs, jo pirms parlamenta vēlēšanām pensionāri no politiķiem saņēmuši solījumus paaugstināt pensijas. G.Ulmanis sacīja, ka HAI atbalsts Latvijai būtu svarīgs, sniedzot kvalitatīvu informāciju par citu valstu pieredzi sociālajā likumdošanā un cilvēka tiesībām sociālajā jomā.

HAI pārstāvji sacīja, ka informācijas un pieredzes apmaiņa, kā arī konferenču rīkošana par sociālajiem jautājumiem, apmaksājot dalībnieku piedalīšanos, ir viens no organizācijas darbības pamatmērķiem. HAI par ļoti svarīgu uzskata arī sadarbību ar citu valstu pensionāru organizācijām.

"Help Age International" ir starptautiska pensionāru organizācija, kas šonedēļ pulcējās uz valdes sēdi Rīgā, lai iepazītos ar sociālo problēmu risināšanas gaitu Latvijā un pensionāru sociālā stāvokļa uzlabošanas iespējām. "Help Age International" īpašu vērību velta Baltijas valstīm, kā arī Viduseiropas reģionam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!