• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par aviokompānijām, kam noteikts darbības aizliegums ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par bioloģiskās daudzveidības ietekmi uz ekonomiku

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par aviokompānijām, kam noteikts darbības aizliegums ES

Eiropas Komisija 2.septembrī atjauninājusi sarakstu, kurā norādītas aviokompānijas, kam noteikts darbības aizliegums Eiropas Savienībā, aizliedzot darbību vienam Ganas gaisa pārvadātājam un nosakot darbības ierobežojumus citam šīs valsts gaisa pārvadātājam.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais mobilitātes un transporta politikas jautājumos Sīms Kallass sacīja: “Mēs nevaram pieļaut kompromisus, ja runa ir par lidojumu drošību. Ja mums ir pierādījumi, ka gaisa pārvadātāji veic nedrošus lidojumus, vai arī ja regulatori neizpilda savu pienākumu īstenot drošības standartus, ir jārīkojas, lai garantētu, ka tiks novērsts jebkāds drošības apdraudējums.”

Jaunais saraksts aizstāj iepriekšējo un jau ir pieejams Komisijas tīmekļa vietnē.

Šis atjauninājums pieņemts pēc tam, kad divas dalībvalstis veikušas izņēmuma pasākumus, to teritorijā nosakot darbības aizliegumu attiecīgajiem gaisa pārvadātājiem. Ar šo atjauninājumu Ganas pārvadātāju “Meridian Airways” iekļauj to aviokompāniju sarakstā, kurām noteikts darbības aizliegums, jo tika gūta virkne ļoti sliktu rezultātu pārbaudēs, kas ES aptvēra ne tikai aviokompānijas gaisa kuģus, bet arī tās izmantoto aprīkojumu.

Citam Ganas gaisa pārvadātājam “Airlift International” veica pārbaudi dalībvalstī, un rezultāti izrādījās krietni sliktāki par starptautiskajos standartos prasītajiem rādītājiem. Aviācijas drošības komiteja vienprātīgi atbalstīja darbības ierobežojumu ieviešanu pārvadātājam “Airlift International”, pārbaudītajam gaisa kuģim un diviem citiem gaisa kuģiem, kuri šobrīd atrodas dīkstāvē, aizliedzot veikt lidojumus ES. Aviokompānijai ir atlicis viens gaisa kuģis, kuram vēl aizvien ir atļauts veikt lidojumus ES. Komisija turpinās rūpīgi novērot aviokompānijas darbību un pastiprināti apspriedīsies ar Ganas civilās aviācijas organizāciju, lai atklātajām drošības problēmām rastu noturīgus risinājumus. Komisija nākamajā Aviācijas drošības komitejas sanāksmē, kas risināsies novembrī, pārskatīs jautājumu par abiem gaisa pārvadātājiem.

Pašlaik Savienības sarakstā ir pieci gaisa pārvadātāji, kuriem pilnībā aizliegta darbība Eiropas Savienībā: Afganistānas “Ariana Afghan Airlines”, Surinamas “Blue Wing Airlines”, Ganas “Meridian Airways”, Kambodžas “Siem reap Airways International” un Ruandas “Silverback Cargo Freighters”. Darbība aizliegta visiem gaisa pārvadātājiem – kopā 278 aviokompānijām – no 17 valstīm: Angolas, Beninas, Džibutijas, Ekvatoriālās Gvinejas, Filipīnām, Gabonas (izņemot trīs gaisa pārvadātājus, kuriem atļauta darbība, ievērojot konkrētus ierobežojumus un nosacījumus), Indonēzijas (izņemot sešus gaisa pārvadātājus, kuriem ierobežojumi ir pilnībā atcelti), Kazahstānas (izņemot vienu gaisa pārvadātāju, kuram atļauta darbība, ievērojot konkrētus ierobežojumus un nosacījumus), Kirgizstānas Republikas, Kongo Demokrātiskās Republikas, Kongo Republikas, Libērijas, Santomes un Prinsipi, Sjerraleones, Sudānas, Svazilendas un Zambijas. Desmit gaisa pārvadātājiem ir atļauta darbība, ievērojot konkrētus ierobežojumus un nosacījumus: Kazahstānas “Air Astana”, Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas “Air Koryo”, Ganas “Airlift International”, Komoru salu “Air Service Comores”, Gabonas “Gabon Airlines”, “Afrijet” un “SN2AG”, Irānas “Iran Air”, Angolas “TAAG Angola Airlines” un Ukrainas “Ukrainian Mediterranean Airlines”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!