• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par vienotu Eiropas patvēruma sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par pedagogu atalgojuma sistēmas un finansējuma nosacījumiem

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par vienotu Eiropas patvēruma sistēmu

13. un 14.septembrī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone piedalījās ministru konferencē “Kvalitāte un efektivitāte patvēruma procesā”, kas notika Beļģijā, Briselē. Beļģijas prezidentūras rīkotās ministru konferences laikā tika diskutēts par tādiem jautājumiem kā Eiropas iekšējā solidaritāte, Eiropas patvēruma atbalsta biroja turpmākā attīstība, patvēruma meklētāji ar īpašām vajadzībām.

I.Pētersone norādīja, ka šobrīd esošais un apspriežamais normatīvais regulējums ir pietiekams pamats vienotas un saskaņotas Eiropas vienotās patvēruma sistēmas pastāvēšanai, tomēr daudz lielāka uzmanība ir jāvelta praktiskajai sadarbībai, lai palielinātu efektivitāti patvēruma procesā.

“Mums ir jāatrod balanss starp normatīvo regulējumu un praktisko sadarbību pirmkārt jau labās pieredzes un informācijas apmaiņas jomā, lai rastu atbilstošāko risinājumu, ievērojot nacionālās īpatnības un situāciju katrā dalībvalstī. Praktiskās sadarbības jomā līdztekus informācijas un labās prakses apmaiņai īpaši ir jāizceļ vienotas apmācības nozīme, lai panāktu vienotu izpratni un saskaņotus lēmumus visās dalībvalstīs. Šajā jautājumā ceram, ka pēc iespējas ātrāk savu darbu uzsāks Eiropas patvēruma atbalsta birojs, kas varēs sniegt būtisku ieguldījumu šajā procesā,” atzina I.Pētersone. 

Latvija uzskata, ka attiecībā uz Eiropas patvēruma atbalsta biroja darbību uzmanība jāpievērš dalībvalstu praktiskās sadarbības stiprināšanas pasākumiem. Uzsvars būtu jāliek uz aktivitātēm, kas saistītas ar informācijas apmaiņu, atbalstu apmācību rīkošanai dalībvalstu pārvaldes iestāžu, tiesu un tribunālu pārstāvjiem, kā arī par patvērumu jomu atbildīgo iestāžu dienestu darbiniekiem.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!