• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par makroekonomisko attīstību un nodokļu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par augustā reģistrētā bezdarba līmeni

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par makroekonomisko attīstību un nodokļu politiku

9.septembrī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē valdība un sociālie partneri uzklausīja ziņojumus par makroekonomikas attīstības scenāriju un fiskālo ietvaru, t.sk. 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas kopapjoma novērtējumu, kā arī ziņojumu par nodokļu politikas pamatnostādnēm un valsts pārvaldes funkciju izvērtējuma rezultātiem. NTSP dalībpuses vienojās, ka diskusiju par makroekonomisko attīstību un nodokļu politiku nepieciešams padziļināt un turpināt nākamajā NTSP sēdē.

Finanšu ministrijas sniegtā informācija liecina, ka ekonomikas izaugsme atsākusies straujāk, nekā iepriekš plānots, savukārt darba meklētāju skaits samazinās par 2% gadā, tomēr budžeta konsolidācijai veicamie pasākumi prasīs nepopulāru lēmumu pieņemšanu. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pauda viedokli, ka ekonomikas kritums 2010.gadā būs nevis 4%, kā tika prognozēts iepriekš, bet gan 2%. Šie fakti ietekmēs arī turpmākās sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem. NTSP dalībpuses nolēma turpināt diskusiju par makroekonomiskās attīstības scenāriju nākamajā sēdē, vērtējot sasniegto kontekstā ar vidēja termiņa mērķiem, kā arī īpaši rūpīgi izvērtējot jautājumus, kas saistīti ar nodarbinātību un investīcijām. Sociālie partneri aicināja sagatavot prognozes par plānoto ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumu ietekmi uz vidēja termiņa budžetu, kā arī detalizētu nodarbinātības rādītāju prognozi par 2012.–2013.gadu.

Pēc Finanšu ministrijas ziņojuma par nodokļu politikas pamatnostādnēm uzklausīšanas sociālie partneri pateicās par īpaši rūpīgu ar katra nodokļu veida paaugstināšanu saistīto risku izvērtējumu. Sociālie partneri pauda šaubas par to, vai fiskālais ieguvums būs nozīmīgs un pārsniegs sociālās spriedzes un nepieciešamo valsts kompensāciju radītos zaudējumus, īpaši attiecībā uz nodokļiem sabiedriskajam transportam un medikamentiem. NTSP dalībpuses vienojās pirms nodokļu pamatnostādņu izskatīšanas Ministru kabinetā šo jautājumu vēlreiz skatīt NTSP sēdē, īpaši rūpīgi vērtējot plānoto pasākumu vidēja termiņa ietekmi uz ekonomisko attīstību un reālo fiskālo ieguvumu.

NTSP dalībpuses uzklausīja arī Valsts pārvaldes funkciju vērtēšanas darba grupas ziņojumu. Darba grupas vadītāja Baiba Pētersone aicināja izmantot darba grupas sagatavotos priekšlikumus saturīgām debatēm par katras nozares ietvaros veicamām reformām.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!