• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par Lielo kapu parka teritorijas sakopšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2010., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.09.2010., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par Lielo kapu parka teritorijas sakopšanu

10.septembrī notika Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes tikšanās ar Rīgas domes, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvjiem, lai pēc iedzīvotāju iniciatīvas risinātu jautājumu par Lielo kapu parka teritorijas labiekārtošanu un uzturēšanu atbilstošā stāvoklī. Puses vienojās lūgt Rīgas domi piesaistīt bezdarbniekus ar 100 latu stipendijām teritorijas sakopšanā, nodrošināt Pašvaldības policijas regulāru parka teritorijas apsekošanu, kā arī atgriezties pie domes un baznīcas sarunām par parka teritorijas īpašumtiesību un apsaimniekošanas jautājumiem.

Valsts kanceleja 13.augustā saņēma iedzīvotāju iesniegumu, kurā valdībai lūgts nekavējoties rast risinājumu Lielo kapu uzturēšanas, apsaimniekošanas un labiekārtošanas jautājumā. Ņemot vērā, ka Lielajos kapos izvietota Ministru kabineta piemiņas plāksne pirmskara Latvijas Ministru prezidentam Marģeram Skujeniekam, Valsts kanceleja ir ieinteresēta gan konkrētās piemiņvietas, gan arī kopējās parka teritorijas uzturēšanai atbilstošā kārtībā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora vietnieks, Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš atzina, ka savulaik apsvērta iespēja baznīcas īpašuma apmaiņai pret līdzvērtīgu pašvaldības īpašumu, tāpat izskatīta iespēja pārņemt parku Rīgas domes īpašumā kā dāvinājumu. Līdz šā jautājuma atrisināšanai Rīgas domes līdzdalība teritorijas apsaimniekošanā nav iespējama, jo likumdošana liedz pašvaldībai tērēt līdzekļus privātīpašuma kopšanai.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas īpašumu komisijas vadītājs Romāns Ganiņš norādīja, ka šobrīd parka teritorijas uzkopšanu veic viens sētnieks, kas lielākoties var nodrošināt tikai atkritumu savākšanu. Tāpat Baznīca noslēgusi līgumu par parka teritorijas zālāja nopļaušanu un izvešanu – darbi jau ir sākti.

Savukārt Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja vietnieks, Rīgas nodaļas vadītājs Jānis Asaris informēja, ka no inspekcijas puses veikta kultūras pieminekļu apsekošana – salīdzinot ar pagājušā gada rezultātiem, situācija nav būtiski pasliktinājusies. Tomēr būtu jāpievērš uzmanība vandālisma un parka demolēšanas problēmām, ko risinātu Lielo kapu teritorijas iekļaušana Pašvaldības policijas patrulēšanas maršrutā.

Pēc kopīgas diskusijas klātesošie vienojās, ka Valsts kanceleja lūgs Rīgas domi un Baznīcu visaugstākā līmenī meklēt risinājumu parka īpašumtiesību un apsaimniekošanas jautājumu sakārtošanai. Tāpat pašvaldība aicināta meklēt risinājumu Sociālā drošības tīkla atbalsta instrumentu izmantošanai, organizējot parka teritorijas labiekārtošanas darbus bezdarbniekiem ar 100 latu stipendijām, kā arī rast iespēju nodrošināt Pašvaldības policijas patrulēšanu Lielo kapu teritorijas apkārtnē.

Valsts kanceleja pateicas anonīmajiem vēstules iesniedzējiem par aktīvu līdzdalību sabiedrībai svarīgu problēmu risināšanā.

Kā zināms, Lielo kapu teritorija atrodas Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas īpašumā, kas ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ parka uzkopšanu nodrošina minimālā apmērā. Līdz 2008.gadam parka teritorijas labiekārtošanas darbus nodrošināja Rīgas dome, taču līdzekļu piešķiršana pārtraukta, jo likumdošana liedz pašvaldībai finansēt privātīpašumā esošas teritorijas sakopšanu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!