• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskās krīzes ietekmi uz veselības aprūpes sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2010., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"

Vēl šajā numurā

14.09.2010., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskās krīzes ietekmi uz veselības aprūpes sistēmu

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 10.septembrī, Rīgā atklājot starptautisku mediķu konferenci, uzsvēra iespēju ekonomiskās krīzes ietekmē izvērtēt veselības aprūpes sistēmu.

Uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka ekonomiskā krīze ir arī jaunu iespēju laiks. “Tas ir laiks, kad pārdomāt un pārvērtēt to, kā esam veidojuši savu veselības aprūpes sistēmu, kas bijis pareizi un ko varbūt būtu vajadzējis darīt citādi. Vienlaikus tas ir arī iespēju laiks, jo dzīves realitāte mums liek pārkārtot veselības aprūpi tā, lai panāktu maksimālu izmaksu efektivitāti,” norādīja G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka arī turpmāk veselības aprūpes cilvēkresursu politikai ir jāpaliek prioritātei. “Es ceru, ka mēs visi apzināmies – ieguldījumi veselības nozarē ir valsts stūrakmens, ko nedrīkst drupināt pat smagas krīzes laikā. Ja mums nebūs gan pieredzējušu, gan jaunu speciālistu, veselības nozare nevarēs veikt tās galveno uzdevumu, proti, nodrošināt, ka kvalitatīva un savlaicīga medicīniskā aprūpe ir pieejama katram, kam tas nepieciešams. Ja nedomāsim par cilvēkiem, kas strādā veselības aprūpes nozarē, tad varam pēc dažiem gadiem piedzīvot situāciju, ka valstij ir nauda, bet vairs nav kam to maksāt.”

G.Daudze noraidīja iespēju palielināt pievienotās vērtības nodokli medikamentiem un medicīnas precēm, norādot, ka tas tikai cels veselības aprūpes izmaksas un samazinās pacientu iespējas iegādāties sev vajadzīgos medikamentus.

G.Daudze līdztekus darbam Saeimā joprojām strādā Ventspils slimnīcā par ārstu anesteziologu reanimatologu.

10. un 11.septembrī Rīgā notika starptautiska mediķu konference “Finanšu krīze – kā tā ietekmē veselības aprūpi. Mācība nākotnei”. Konferences mērķis bija analizēt ekonomiskās krīzes ietekmi uz veselības aprūpi dažādās pasaules valstīs pēdējo 18 mēnešu laikā, un to organizēja Pasaules Medicīnas asociācija sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!