• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Tiekoties ar Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2010., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Atklājot starptautisko pārtikas izstādi "Riga Food 2010"

Vēl šajā numurā

10.09.2010., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Tiekoties ar Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju

“Diskusijas par iespējām taupīt valsts budžeta līdzekļus ir nepieciešamas, taču, lemjot par finansējuma piešķiršanu dažādām nozarēm, valdībai jābūt skaidrām prioritātēm. Nenoliedzami, ir jāturpina Veselības ministrijas sāktais kurss uz izmaksu efektīvāku veselības aprūpi, tomēr uzskatu, ka jebkurš nozarē potenciāli gūtais ietaupījums jānovirza ārstniecībai līdz brīdim, kad nozares budžets sasniegs vismaz 4% no iekšzemes kopprodukta,” norādīja veselības ministrs Didzis Gavars, tiekoties ar Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāju Jevgeņiju Kalēju.

Tikšanās laikā veselības ministrs un Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs pārrunāja jautājumus saistībā ar 2011.gada valsts budžeta veidošanas gaitu un iespējamajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem.

D.Gavars uzsvēra, ka arī Pasaules Veselības organizācijas eksperti atzinīgi novērtējuši ministrijas īstenotās strukturālās reformas un brīdinājuši par riskiem, kas var iestāties, turpinot nozarei samazināt finansējumu, kas jau šobrīd nodrošina vien veselības aprūpes minimumu. Tādēļ uz vispārējā budžeta konsolidācijas fona ir pamats nākotnē raudzīties ar piesardzīgu optimismu un cerībām par politiķu izpratni un koleģiālu atbalstu valstiski nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!