• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2010. gada 8. septembra lēmums Nr. 52 "Par Sandras Briķes svītrošanu no 10. Saeimas deputātu kandidātu saraksta". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2010., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.53

Par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā

Vēl šajā numurā

10.09.2010., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 52

Pieņemts: 08.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.52

Rīgā 2010.gada 8.septembrī

Par Sandras Briķes svītrošanu no 10.Saeimas deputātu kandidātu saraksta

2010.gada 4.augustā Centrālajā vēlēšanu komisijā tika reģistrēts politiskās partijas „Kristīgi demokrātiskā savienība” kandidātu saraksts 10.Saeimas vēlēšanām. Kandidātu sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā ir pieteikta Liepājas tiesas tiesnese Sandra Briķe. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 6.panta pirmo daļu tiesnesim pēc deputātu kandidātu saraksta reģistrēšanas ir jāatstāj ieņemamais amats un viena mēneša laikā jāiesniedz šo faktu apstiprinoši dokumenti Centrālajā vēlēšanu komisijā. Uz Centrālās vēlēšanu komisijas sēdi 2010.gada 8.septembrī uzaicinātā deputātu kandidāte nav ieradusies, bet nosūtījusi izskatīšanai Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē iesniegumu.

Uzklausot politiskās partijas „Kristīgi demokrātiskā savienība” kandidātu saraksta iesniedzējas Māras Viktorijas Zilgaves paskaidrojumus, izvērtējot deputātu kandidātes Sandras Briķes iesniegumā pausto viedokli un argumentus, un ņemot vērā to, ka uz sēdes dienu Saeimas vēlēšanu likumā noteiktā kārtībā Centrālajā vēlēšanu komisijā nav saņemti apliecinoši dokumenti par amata atstāšanu, Centrālā vēlēšanu komisija konstatē, ka tādējādi deputātu kandidātei Sandrai Briķei piemērojams Saeimas vēlēšanu likuma 13.panta otrās daļas 1.punkta „b” apakšpunktā minētais nosacījums.

Centrālā vēlēšanu komisija Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 13.panta otrās daļas 1. punkta „b” apakšpunktu, nolemj:

svītrot Sandru Briķi no politiskās partijas „Kristīgi demokrātiskā savienība” kandidātu saraksta 10.Saeimas vēlēšanām Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par pieteiktā deputātu kandidāta svītrošanu no reģistrētā deputātu kandidātu saraksta var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, Jēzusbaznīcas ielā 9, Rīga, LV 1050, triju darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!