• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Tiekoties ar Pasaules Veselības organizācijas ekspertu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmums Nr.4

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Tiekoties ar Pasaules Veselības organizācijas ekspertu

7.septembrī veselības ministrs Didzis Gavars un Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš tikās ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vecāko veselības finansēšanas speciālistu Tamasu Evetovitsu, kurš pauda atbalstu ministrijas īstenotajai politikai veselības aprūpē.

Tikšanās mērķis bija pārrunāt situāciju veselības aprūpē un saņemt PVO ieteikumus nākamā gada nozares budžeta sagatavošanas procesā. PVO eksperts T.Evetovitss atzinīgi novērtēja Veselības ministrijas īstenotās strukturālās reformas, kas vērstas uz ambulatorā sektora attīstību kā izmaksu efektīvāko un pacientiem pieejamāko veselības aprūpi esošajā finanšu situācijā. Eksperts uzsvēra, ka, arī salīdzinot valstis ar līdzīga lieluma ekonomikām Eiropā (rēķinot pēc IKP uz vienu iedzīvotāju), Latvijā novirzītais budžets jau gadiem ir mazākais, līdz ar to nav iespējams tālāks samazinājums nozarei, jo tas būtiski var ietekmēt visas valsts labklājību un radīt papildu slogu valsts budžetam nākotnē.

Veselības ministrs Didzis Gavars norāda: “Veselības aprūpe ir joma, kur pieejamais finansējums praktiski nevienā valstī nesakritīs ar objektīvajām vajadzībām, jo ikvienas sabiedrības interesēs ir nodrošināt un saņemt labāko medicīnisko palīdzību. Tomēr mūsu situācijā arī starptautiskie eksperti uzsver, ka tālāks līdzekļu samazinājums veselības aprūpei var kļūt bīstams valsts iedzīvotājiem. Tajā pašā laikā atkārtoti uzsveru, ka reformas, kas vērstas uz vēl efektīvāku līdzekļu izlietošanu nozarē, tiks turpinātas, bet rastie ietaupījumi novirzāmi tieši un nepastarpināti pacientu ārstēšanai.”

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!