• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pievienošanos mājas dzīvnieku aizsardzības konvencijai

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 31.augustā tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Brendanu Makmahonu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs Latvijas un Īrijas attiecības raksturoja kā labas un intensīvas. G.Daudze pateicās par vēstnieka personisko ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. Puses bija vienisprātis, ka liela nozīme divpusējo attiecību veidošanā ir Īrijā dzīvojošajiem latviešiem. Pārrunājot sadarbību nākotnē, kā nozīmīga joma tika akcentēts tūrisms, kurā abas amatpersonas saskatīja labu izaugsmes potenciālu.

Sarunas laikā tika pārrunāta arī ekonomiskā situācija abās valstīs, īpašu uzmanību veltot veiktajiem budžeta izdevumu samazināšanas pasākumiem un strukturālajām reformām. Atzīstot līdzības ekonomiskās krīzes negatīvajā ietekmē uz Latvijas un Īrijas ekonomiku, puses pauda gandarījumu par pozitīvajām abu valstu tautsaimniecības atveseļošanās pazīmēm.

Ekonomiskā krīze ir laba iespēja veidot jaunus ekonomiskos kontaktus un piesaistīt investīcijas, jo tieši šajā laikā uzņēmumi un valstis meklē jaunus noieta tirgus savām eksporta precēm, uzsvēra G.Daudze.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!