• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Savienības enerģētikas komisāru

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas prezidentu

3.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar leģendāro futbolistu un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentu Mišelu Platinī, kas ir viņa pirmā vizīte Latvijā pēc ievēlēšanas UEFA prezidenta amatā. Tikšanās reizē piedalījās UEFA ģenerālsekretāra vietnieks Teodors Teodoridis, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

UEFA prezidents Mišels Platinī tikšanās reizē kā prioritāru jautājumu uzsvēra korupcijas izskaušanu futbolā, kas izpaužas kā nelegāla vienošanās par spēles rezultātu pirms mača. Kā norādīja M.Platinī, tad Latvija ir pirmā valsts Eiropā, kas šajā jomā ir spērusi nozīmīgu soli, jo Latvijas Futbola federācija ir diskvalificējusi futbola klubu par aizdomām par spēles rezultāta sarunāšanu. UEFA prezidents aicināja Ministru prezidentu V.Dombrovski aktīvi iestāties Eiropas un starptautisko institūciju līmenī, lai aktualizētu un izskaustu korupciju sportā, kā arī maksimāli atbalstīt UEFA plānus šajā jomā.

Tikšanās laikā Ministru prezidents informēja par līdzšinējo Latvijas valdības atbalstu futbolam Latvijā, īpaši atzīmējot līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju. Kā norādīja Ministru prezidents, futbols Latvijā ir viens no iecienītākajiem sporta veidiem, ko spēlē gan bērni, gan jaunieši, gan pieaugušie, kā arī tam ir liels līdzjutēju skaits.

Abas amatpersonas pārrunāja arī nacionālā stadiona būvniecību, kas ir būtisks priekšnosacījums, lai būtu atbalsts futbola attīstībai Latvijā un jauniešu iesaistei sporta aktivitātēs. Tāpat arī tika pārrunāta skolu futbola laukumu atjaunošanas programma.

UEFA prezidents Mišels Platinī uzdāvināja Ministru prezidentam UEFA vimpeli, bet LFF prezidents Guntis Indriksons uzdāvināja futbola bumbu, ar kādu 3.septembra vakarā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē bija paredzēts spēlēt Latvijas un Horvātijas valstsvienībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!