• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par kredītreitinga paaugstināšanu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada jūlijā

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par kredītreitinga paaugstināšanu Latvijai

3.septembrī starptautiskā reitingu aģentūra “Fitch Ratings” pārvērtēja Latvijas nākotnes vērtējumu un paaugstināja to no negatīva uz stabilu.

No negatīva uz stabilu Latvijas kredītreitings mainīts, pamatojoties uz finanšu un ekonomiskās situācijas uzlabošanos Latvijā, kā arī valsts ārējās likviditātes rādītāju pozitīvajām tendencēm. “Aģentūra “Fitch Ratings” ir pārskatījusi mūsu nākotnes attīstības vērtējumu un ir pieņēmusi lēmumu to paaugstināt. Lēmums apliecina, ka Latvijas valdības darbs ir novērtēts atzinīgi. Šis novērtējums ir ļoti svarīgs mūsu ārvalstu investoriem un visai starptautiskajai sabiedrībai, jo tas ir nozīmīgs signāls, kas apstiprina Latvijas paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā,” norāda finanšu ministrs Einars Repše.

“Fitch Ratings” norāda uz makroekonomisko rādītāju uzlabošanos: maksājumu bilances tekošā konta pārpalikumu 9,8% no IKP 2009.gadā salīdzinājumā ar 2007.gadu, kad tekošā konta deficīts sasniedza 22,3% no IKP. Tiek arī norādīts uz veiksmīgi īstenotajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, kas ļāvuši valdības fiskālo deficītu 2009.gadā noturēt 9% no IKP līmenī. Aģentūra “Fitch Ratings” 2010.gadā prognozē valdības fiskālā deficīta samazinājumu salīdzinājumā ar 2009.gadu un novērtē to 8,5% no IKP apmērā.

Finanšu tirgus uzlabošanos raksturo valsts īstermiņa parādzīmju aizvietošana ar vienu, divu un trīs gadu obligācijām, kā arī citi uzlabojumi banku sektorā.

Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējuma uzlabošanās apliecina pozitīvās iekšējā un ārējā finanšu tirgus un ekonomikas attīstības tendences, veicina uzticību Latvijai starptautiskajos finanšu tirgos, kā arī palielina investoru konfidences pieaugumu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!