• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par finansējumu pašvaldību izaugsmes veicināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2010., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par savas ārstēšanās izmaksu informācijas iegūšanu

Vēl šajā numurā

07.09.2010., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par finansējumu pašvaldību izaugsmes veicināšanai

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) 3.septembrī notika seminārs pilsētvides prioritātes īstenošanā iesaistītajām pašvaldībām, lai trešās projektu atlases kārtas ietvaros pašvaldības varētu sekmīgi sagatavot un īstenot projektus, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus.

Atklājot semināru, RAPLM speciālisti akcentēja, ka ekonomiskās aktivitātes atjaunošanai Latvijā ir jāaktivizē pašvaldību loma uzņēmējdarbības veicināšanā, piedāvājot iespējas pašvaldībām ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu sakārtot uzņēmējdarbības vidi.

ES fondu aktivitātē pašvaldības pašas, balstoties uz savām attīstības programmām, nosaka tās prioritātes, kurām novirzīt ES fondu atbalstu, kas ir būtisks nosacījums, lai pašvaldības sekmētu konkurētspēju un attīstītu ekonomiku apstākļos, kad strauji mazinās uzņēmējdarbības aktivitāte un iedzīvotāju pirktspēja, kā arī būtiski pieaudzis bezdarba līmenis.

Ar pilsētvides prioritātē pieejamo finansējumu 209,2 miljoniem latu pašvaldībām ir iespēja veicināt tautsaimniecības atveseļošanos, kā arī mērķtiecīgi novirzīt finansējumu ekonomiskās aktivitātes veicināšanai reģionos, piesaistot uzņēmējus un tādējādi mazinot iedzīvotāju migrāciju. RAPLM ir pārliecināta, ka mērķtiecīga finansējuma novirzīšana pašvaldību attīstībai sniegs būtisku ieguldījumu ekonomiskās aktivitātes atjaunošanā.

Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar aktivitātes finanšu apguves procesu kopumā un noslēgtajiem līgumiem. RAPLM apkopotā informācija liecina, ka kopumā pilsētām vēl ir pieejams 101 miljons latu finansējums pašvaldību konkurētspējas un ekonomiskās attīstības sekmēšanai.

Aktivitātes trešās atlases kārtas ietvaros līdz šim ministrijā iesniegti sešu projektu iesniegumi. Ar Gulbenes novada pašvaldību noslēgts līgums par projekta īstenošanu, savukārt Cēsu novada pašvaldība ir iesniegusi projektus, izmantojot visu pilsētai pieejamo ES fondu finansējumu.

Darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6.1.1.aktivitātes “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros 16 Latvijas pilsētām ir pieejami 209,2 miljoni latu, tajā skaitā ERAF finansējums 177,8 miljoni latu un nacionālais publiskais finansējums 31,4 miljoni latu.

Ministrija jau iepriekš ir informējusi, ka ERAF finansējumam var pieteikties 16 Latvijas pašvaldības – Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Liepāja, Rēzekne, Valmiera, Ventspils, Aizkraukle, Cēsis, Gulbene, Kuldīga, Līvāni, Madona, Saldus, Smiltene un Talsi.

Aktivitātes mērķis ir nodrošināt pilsētu izaugsmi, sekmējot uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstību, uzlabojot pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, kā arī nodrošinot vienādas iespējas visām iedzīvotāju grupām.

Pirmajā un otrajā atlases kārtā kopumā tika apstiprināti 45 projekti, kas kopumā sasniedz gandrīz pusi no pieejamā ES fondu finansējuma. Projektu iesniegumu atlasi ministrija rīko vairākās uzaicinājumu kārtās. Trešās atlases kārtas ietvaros pašvaldības projektu iesniegumus varēs iesniegt līdz šā gada beigām.

Aktivitātes īstenošanu nodrošina RAPLM kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!