• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kapitālsabiedrību ziedojumiem un dāvinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2010., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.09.2010., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kapitālsabiedrību ziedojumiem un dāvinājumiem

Saeima 2.septembrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”, kas nosaka, ka ziedojumiem vai dāvinājumiem kapitālsabiedrības drīkstēs atvēlēt ne vairāk par 20 procentiem no iepriekšējā pārskata gada peļņas. Ierobežojums attieksies arī uz kapitālsabiedrību meitassabiedrību ziedojumiem.

Ar grozījumiem no 500 līdz 1000 latiem palielināta ziedojuma summa, par kuras piešķiršanu lemj attiecīgās kapitālsabiedrības izpildinstitūcija. Savukārt par ziedojumu virs 1000 latiem līdzšinējo 500 latu vietā, tāpat kā līdz šim, lems finanšu ministrs vai attiecīgās pašvaldības dome.

Lai saņemtu atļauju, kapitālsabiedrībai būs jāpamato ziedojuma lietderība un atbilstība likuma nosacījumiem, kā arī jāsaņem valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībai piederošo kapitāla daļu turētāja piekrišana.

Likumā arī paredzēts, ka valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrība turpmāk drīkstēs ziedot ne tikai kultūras, mākslas, zinātnes, izglītības, sporta, veselības aizsardzības un sociālās palīdzības, bet arī vides aizsardzības veicināšanai. Noteikts, ka kapitālsabiedrība drīkst ziedot, ja iepriekšējā gadā tā strādājusi ar peļņu un nodrošina ziedojuma izlietošanas caurskatāmību.

Likums grozīts, lai pilnveidotu dāvināšanas tiesisko regulējumu un taupītu valsts un pašvaldību līdzekļus, kā arī novērstu gadījumus, kad aiz dāvinājumiem vai ziedojumiem tiek slēpti citi darījumi, norāda grozījumu autori.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!