• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 8. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1999., Nr. 36/37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.30

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

09.02.1999., Nr. 36/37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 8. februāra sēdē

Ministru kabineta Komiteja akceptēja likumprojektu "Grozījums likumā "Par Aizsardzības spēkiem"". Likuma 16.panta piekto daļu paredzēts izteikt šādā redakcijā: "Ja nepieciešams, aizsardzības ministrs var noteikt individuāli tiem virsniekiem, kuri sasnieguši šā panta trešajā daļā noteikto maksimālo vecumu, tā pagarinājumu attiecībā uz aktīvo dienestu un rezervi. Aktīvā militārā dienesta virsniekiem, kuri saskaņā ar ieņemamo amatu nodarbojas ar pedagoģisko, zinātnisko vai sporta audzināšanas darbu, šādu pagarinājumu var noteikt līdz desmit gadiem. Rezerves un citiem aktīvā militārā dienesta virsniekiem — līdz pieciem gadiem."

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Marokas Karalistes valdības divpusēju nolīgumu par gaisa transportu".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.394 "Dzelzceļa būvnoteikumi". Grozījumi noteikumos nepieciešami tāpēc, ka atcelta licencēšana uzņēmējdarbībai dzelzceļa būvobjektu projektēšanā un būvdarbu veikšanā.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās"". Grozījumi noteiks privatizācijai nodoto zemesgabalu reģistrācijas kārtību zemesgrāmatās un precizēs zemes lietojuma tiesības līdz zemesgabala reģistrācijai zemesgrāmatā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām piešķir vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām piešķir vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.180 "Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas (rezerves) fonda nolikums". Grozījumu projekts paredz mainīt atskaitījumu apmērus no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas fondā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem". Grozījumu projekts paredz palielināt maksimāli izmaksājamo apdrosināšanas atlīdzību apmērus, kā arī noteikt, kā aprēķināma maksimālā izmaksājamā apdrošināšanas atlīdzība gadījumos, kad ceļu satiksmes negadījumu izraisījuši vairāki transportlīdzekļi vai ceļu satiksmes negadījumā nodarīti zaudējumi vairākiem transportlīdzekļiem.

Akceptēts instrukcijas projekts "Kārtība, kādā ierēdnis (ierēdņa kandidāts) atmaksā valsts civiliestādei saņemto mācību maksas kompensāciju".

Akceptēts noteikumu projekts "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma prasības". Paredzams, ka tas neattieksies uz dabīgiem galda un ārstnieciskiem minerālūdeņiem, ko par tādiem atzinušas pilnvarotas kompetentas institūcijas, un dzeramo ūdeni no atsevišķām ieguves vai piegādes vietām, ko izmanto ne vairāk kā 50 personas un kura piegādes apjoms nepārsniedz 10 m3 diennaktī, ja tas netiek realizēts tirdzniecībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!