• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot skolēnus, studentus un skolotājus Zinību dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2010., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Igaunijas tautai sakarā ar karavīra bojāeju

Vēl šajā numurā

01.09.2010., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot skolēnus, studentus un skolotājus Zinību dienā

Saeimas priekšsēdētājs:

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, sveicot skolēnus un studentus, kā arī viņu skolotājus un vecākus Zinību dienā, uzsver, ka valstij šobrīd vairāk nekā jebkad ir vajadzīgas stipras un gudras personības.

Savā apsveikumā G.Daudze atsaucas uz jaunlatvieša Krišjāņa Valdemāra trāpīgi teikto, ka “visvairāk ir vajadzīgas zināšanas; tās pievelk vēlāk arī vajadzīgo kapitālu, kā magnēts pievelk dzelzi”.

“Mūsu nākotnes kapitāls ir mūsu bērni. Skolā iegūtās zināšanas un pieredze ir pamats bērna turpmākajai attīstībai, skolā veidojas jaunā cilvēka personība. Skolotājiem un vecākiem ir jāuzņemas šī ļoti svarīgā un atbildīgā misija – jāpalīdz ikvienam bērnam kļūt par personību, patstāvīgi domājošu, spējīgu pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā un būt tai piederīgam,” pauž Saeimas priekšsēdētājs.

Viņš skolēniem un studentiem novēl nerimstošu interesi par visu jauno un neapgūto, savukārt skolotājiem novēl nesavtīgi veltīt savus spēkus bērnu izglītošanai un audzināšanai.

Saeimas preses dienests



Izglītības un zinātnes ministre:

Esiet sirsnīgi sveicināti 1.septembrī – Zinību dienā! Katrs jaunais mācību gads ir atšķirīgs no iepriekšējā, un citādāk nemaz nevar būt, jo izglītoties – dot un gūt zināšanas – nozīmē nemitīgi virzīties uz priekšu. Vēlu izmantot ikvienu jaunu iespēju, to saredzot arī izaicinājumos vai šķēršļos.

Esmu pateicīga un saku lielu paldies visiem par to, ka šis mācību un studiju gads var sākties ar daudz lielāku stabilitāti nekā pērnajā rudenī! Izglītības stabilitāte vairo valsts stabilitāti, izglītības stiprums ceļ valsts stiprumu. Mūsu izglītībai ir jābūt stiprai: tā veido garīgo un materiālo vērtību radītājus – cilvēkus.

Sevišķi silti sveicu katru, kam šī ir pirmā diena izglītībā, esot pirmsskolas izglītības iestādes apmeklētājam, pirmklasniekam, pirmkursniekam, jaunajam pedagogam, pasniedzējam vai vecākam. Aicinu droši un ar pārliecību sākt jaunās gaitas izglītībā, jo – kā soli spersi, tā ceļu veiksi.

Vēlu apzināties daudzpusīgas izglītības un zināšanu spēku un noticēt tautas gudrībai – rokas pieveic vienu, zināšanas – tūkstoti. Lai priecīgi svētki un spraigas nākamās darbdienas!

Ar patiesu cieņu,

Dr.hab.paed., prof. Tatjana Koķe, izglītības un zinātnes ministre



 

Labklājības ministrs:

Sagaidot jauno mācību gadu, labklājības ministrs Uldis Augulis sveic visus skolēnus, pedagogus, vecākus un citus tuviniekus, kā arī aicina vecākus īpašu uzmanību pievērst bērnu drošībai gan skolā, gan arī ārpus tās.

“Vēlu visiem bērniem, pedagogiem un vecākiem veiksmīgu, saticīgu un ražīgu jauno mācību gadu. Lai tas izdotos, skolēniem novēlu skolā apgūt ne tikai grāmatu zinības, bet arī dzīves gudrību,” novēl labklājības ministrs U.Augulis.

Labklājības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!