• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot priekšlikumus valsts funkciju optimizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2010., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas Valsts prezidenta valstsvizīti Čehijas Republikā 30.–31.augustā

Vēl šajā numurā

01.09.2010., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot priekšlikumus valsts funkciju optimizācijai

31.augustā Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim iesniegts Funkciju vērtēšanas darba grupas sagatavotais ziņojums par priekšlikumiem valsts budžeta finansēto funkciju optimizēšanai, kas indikatīvi nodrošinātu fiskālo konsolidāciju 79,3 miljonu apmērā. Premjers ziņojumu nosūtījis visiem ministriem komentāru un precizējumu sniegšanai atbilstoši nozares redzējumam, lai gūtu maksimāli saskaņotu viedokli par iespējamiem valsts budžeta izdevumu ietaupījuma apjomiem un virzieniem. Ja darba grupas piedāvātie risinājumi nozares griezumā nav atbalstāmi, tiek lūgts sniegt papildu priekšlikumus par citām, alternatīvām valsts budžeta samazinājuma iespējām.

Sagatavotie priekšlikumi ir kopīgs Funkciju izvērtēšanas darba grupas viedoklis, kas nav saistāms ar kādas konkrētas organizācijas vai nozares ministrijas vērtējumu. Kā zināms, pēc Reformu vadības grupas iniciatīvas un iepriekšējo gadu valsts budžeta sagatavošanas pieredzes, 2010.gada 9.jūlijā tika izveidota Funkciju izvērtēšanas darba grupa, kurā piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Finanšu ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvji. Funkciju izvērtēšanas darba grupā piedalījās arī Valdības un nevalstisko organizāciju sadarbības memoranda padomes deleģētā biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”, kura atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem katras nozares funkciju vērtēšanā iesaistīja nozarē kompetentas un nozari pārzinošas organizācijas.

Visos Funkciju vērtēšanas darba grupas priekšlikumos norādītie samazinājumi konkrētas funkcijas izpildei ir indikatīvi un var tikt izmantoti diskusijai un lēmumu pieņemšanai par finanšu līdzekļu samazinājumu, pieņemot ikgadējo valsts budžeta likumu. Atbilstoši Likuma par budžetu un finanšu vadību 21.panta nosacījumiem Saeimas vēlēšanu gadā gadskārtējā valsts budžeta likuma (budžeta likumprojektu paketes) projekts un vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvars iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad jaunievēlētā Saeima izteikusi Ministru kabinetam savu uzticību.

Ministriju priekšlikumi tiek gaidīti līdz šā gada 6.septembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!