• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Salacgrīvas novada vadību un novada cilvēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2010., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.08.2010., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Salacgrīvas novada vadību un novada cilvēkiem

26.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Salacgrīvā. Apmeklējuma laikā Valsts prezidents piedalījās Latvijas un Vācijas pašvaldību sadarbības forumā.

Savā uzrunā foruma dalībniekiem V.Zatlers uzsvēra pašvaldību lomu iedzīvotāju dzīves, darba un atpūtas veidošanā. Viņš atzina, ka arī no Latvijas pašvaldībām citu valstu kolēģi var daudz mācīties, un novēlēja abām pusēm – Latvijas un Vācijas pašvaldību pārstāvjiem – citam citu iedvesmot.

Valsts prezidents tikās ar Salacgrīvas novada domes vadību un citām amatpersonām un apsprieda novada aktuālos jautājumus, tajā skaitā uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības iespējas, pašvaldību finansēšanas un sešgadnieku apmācības jautājumus. Domes deputāti iepazīstināja V.Zatleru ar ieguvumiem pēc pašvaldību apvienošanās, kā arī dažādu konsultatīvo padomju darbību, kas sniedz iespēju novadā kvalitatīvāk pieņemt lēmumus. Savukārt deputāti vēlējās uzzināt prezidenta redzējumu par arodizglītību, bezdarbu un cilvēku aizplūšanu uz ārzemēm.

Pēc tikšanās ar Salacgrīvas novada domes vadību Valsts prezidents apmeklēja AS “Brīvais vilnis”, kur iepazinās ar ražošanas procesu un uzņēmuma pieaugošā eksporta tirgus tendencēm. Pašlaik “Brīvais vilnis” eksportē 90% no savas produkcijas.

Pēc tam V.Zatlers devās uz Kuivižu zvejas un jahtu ostu, kur tika iepazīstināts ar ostas attīstības iecerēm.

Sarunas par novada aktualitātēm turpinājās darba pusdienu laikā ar Salacgrīvas domes vadību un novada uzņēmējiem. Tikšanās laikā uzņēmēji vēlējās dzirdēt Valsts prezidenta viedokli par Latvijas ekonomisko stāvokli un uzņēmēju lomu ekonomikas sildīšanā, nodokļu politiku lauksaimniecības, mežsaimniecības un zvejniecības nozarē, kā arī lauku infrastruktūras un tūrisma attīstītības iespējām. Tikšanās dalībnieki ierosināja paplašināt pašvaldību tiesības noteikt atsevišķu nodokļu apmēru, piemēram, nekustamā īpašuma nodokli, lai reģioniem piesaistītu uzņēmējus un radītu papildu darba vietas.

Vizītes turpinājumā V.Zatlers iepazinās ar Salacgrīvas novada konsultatīvo padomju pieredzi, veidojot saikni starp iedzīvotājiem un pašvaldību, kuru viņš atzinīgi novērtēja, un aicināja šajā pieredzē dalīties ar citām Latvijas pašvaldībām.

Tikšanās laikā ar Valsts prezidentu novada iedzīvotāji viņam pauda raizes par Salacgrīvas tilta stāvokli, interesējās par patriotisko audzināšanu, prezidenta vizīti Krievijā, infrastruktūras attīstību novadā, valsts atbalstu pensionāriem, demogrāfijas jautājumiem, tajā skaitā emigrējušo iedzīvotāju atgriešanos Latvijā.

“Jūsu novadā ir ar ko lepoties. Esmu šeit bijis neskaitāmas reizes, bet šodien man bija patīkami atklāt to, ka šeit, stiprā novadā, mīt stipri cilvēki. Jūs jūtaties kā saimnieki savā novadā – to šodien sajutu, tiekoties ar pašvaldības pārstāvjiem, uzņēmējiem, konsultatīvajām padomēm un iedzīvotājiem,” tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!