• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par stingrākām prasībām kruīza kuģiem Baltijas jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2010., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas nozares kolēģiem

Vēl šajā numurā

31.08.2010., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par stingrākām prasībām kruīza kuģiem Baltijas jūrā

Vides ministrs Raimonds Vējonis pilnībā atbalsta HELCOM iniciatīvu aizliegt Baltijas jūrā novadīt neattīrītus notekūdeņus no pasažieru kuģiem (gan prāmjiem, gan kruīza kuģiem).

Šādas iniciatīvas mērķis ir samazināt notekūdeņu noplūdi no kuģiem, īpaši pasažieru kuģiem un prāmjiem Baltijas jūrā. R.Vējonis norāda: “Uzskatu, ka nav pieņemams, ka pašlaik ir atļauts novadīt Baltijas jūrā neattīrītus notekūdeņus, kaut arī tas drīkst notikt tālāk nekā 12 jūras jūdžu attālumā no krasta. Šādas darbības veicina eitrofikāciju jebkurā jūrā, kas nav pieļaujams Baltijas jūrai kā īpaši apdraudētai no eitrofikācijas.”

Vides ministrs uzsver, ka šādu jaunu prasību noteikšana neradīs papildu izmaksas ne kuģiem, ne arī Latvijas ostām, jo pirmajiem, t.i., pasažieru kuģiem un prāmjiem, šīs izmaksas par notekūdeņu nodošanu ostās būs iekļautas jau šobrīd veiktajos maksājumos par ostas pakalpojumu izmantošanu.

Savukārt Latvijas ostas pašlaik jau aktīvi plāno īstenot projektus ostas iekārtu atkritumu pieņemšanai efektivitātes uzlabošanai, tādējādi padarot pieejamas ostas iekārtas atkritumu uzņemšanai, lai gan arī līdz šim nav saņemtas sūdzības par Latvijas ostu atkritumu pieņemšanas iekārtu neatbilstību.

Pašlaik Latvijā kuģu un ostu akvatoriju pārbaudes veic Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde.

Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!