• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par nodokļiem un nodevām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2010., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

27.08.2010., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām”

Komersantiem, kuri iedzīvotājiem sniedz kreditēšanas pakalpojumus, turpmāk vajadzēs īpašu atļauju – licenci, un par tās saņemšanu būs jāmaksā valsts nodeva. Šādas izmaiņas likumā “Par nodokļiem un nodevām” 25.augustā konceptuāli atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti. Nodeva plānota kā vienreizējs vismaz 1000 latu maksājums.

Jaunā kārtība attieksies uz komersantiem, piemēram, lombardiem un citiem īstermiņa aizdevuma devējiem, kuri piedāvā iedzīvotājiem ātri un ērti aizņemties naudu pret ķīlu vai arī kredītu bez ķīlas un galvojuma. Pienākums reģistrēties un saņemt licenci tiks noteikts Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Licencēšanas sistēmas ieviešana plānota kā uzraudzības mehānisms, lai veicinātu patērētāju tiesību aizsardzību nebanku kreditēšanas jomā, nodrošinot drošu un uzticamu pakalpojumu patērētajam un godīgu konkurenci kredītdevēju vidū, norāda likumprojekta autori.

Patlaban kreditēšanas pakalpojumu tirgū darbojas apmēram 216 nebanku kredītu devēji, un plānots, ka jaunās nodevas ieviešana nākamā gada valsts budžetu papildinās par 290 tūkstošiem latu, liecina Ekonomikas ministrijas informācija.

Valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” Saeimā tiks virzīti kā steidzami, un pirmais lasījums plānots 2.septembrī, savukārt galīgais lasījums – 9.septembra Saeimas sēdē, informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!