• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ungārijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2010., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 23. augusta sēdi

Vēl šajā numurā

27.08.2010., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ungārijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 23.augustā tikās ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ištvānu Mohači, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

“Ceru, ka piekritīsiet, ka jūsu darbības laikā Latvijas un Ungārijas attiecības kļuvušas daudz aktīvākas,” sveicot vēstnieku Saeimā, sacīja Saeimas priekšsēdētājs. G.Daudze uzsvēra, ka starp abām valstīm visos līmeņos ir izveidojies labs politiskais dialogs, un atgādināja, ka jaunais Ungārijas parlamenta priekšsēdētājs Lāslo Kevērs ir laipni aicināts vizītē apmeklēt Latviju.

Atskatoties uz Latvijā paveikto, I.Mohači kā vienu no būtiskākajiem panākumiem akcentēja Ungārijas vēstniecības atklāšanu Rīgā 2007.gadā un Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības atvēršanu Budapeštā 2008.gada jūlijā. Viņš uzsvēra, ka Latvijai un Ungārijai ir daudz kopīga gan kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm, gan kā valstīm ar līdzīgu pagātni.

Amatpersonas sarunas laikā pārsprieda arī ekonomisko situāciju abās valstīs un oktobrī gaidāmās Latvijas parlamenta vēlēšanas.

I.Mohači kā vēstnieks Latvijā akreditēts 2005.gada oktobrī, līdz 2007.gadam līdztekus bija arī Ungārijas vēstnieks Igaunijā. Iepriekš bijis vēstnieks Zviedrijā, strādājis arī Ungārijas pārstāvniecībās Vašingtonā un Londonā, kā arī vairākos amatos Ungārijas Ārlietu ministrijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!