• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 23.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 24.augustā

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 23.augustā

IeM: Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

23.augustā Ministru kabineta komitejas sēdē atbalstīti Satiksmes ministrijas un Iekšlietu ministrijas (IeM) iesniegtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK), precizējot kārtību, kā tiek nodrošināta administratīvo naudas sodu iekasēšana no ārzemniekiem, kuri Latvijā izdarījuši administratīvi sodāmus pārkāpumus.

Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” paredz papildināt kodeksu un ieviest jaunu piespiedu līdzekli – garantijas nauda – ar mērķi nodrošināt uzlikto naudas sodu iekasēšanu no ārzemniekiem, kuri Latvijas teritorijā ir izdarījuši administratīvos pārkāpumus, kas paredzēti LAPK 46., 149.4, 149.8, 149.15, 167., 171.pantā, un ārvalstīs reģistrēta transporta līdzekļa vadītāja, kas izdarījis pārkāpumu, kura izskatīšana ir Autotransporta inspekcijas kompetencē.

Minētajos LAPK pantos, kuru izskatīšana ir piekritīga Valsts policijai, ir paredzēta atbildība, piemēram, par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā, par agresīvu braukšanu, par sīko huligānismu, par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās un atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī un citiem pārkāpumiem.

Šobrīd administratīvā pārkāpuma protokols un citi dokumenti administratīvā pārkāpuma lietā tiek sastādīti valsts valodā. Pēc Iekšlietu ministrijas priekšlikuma, lai nodrošinātu informāciju par garantijas naudu personai saprotamā valodā, paredzēts, ka informācija par pienākumu noteiktā termiņā labprātīgi iemaksāt garantijas naudu tiks sniegta rakstiski trīs valodās, piemēram, latviešu, krievu un angļu valodā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece jau norādījusi, ka šobrīd tas, vai Latvijā administratīvo pārkāpumu izdarījis ārzemnieks samaksās naudas sodu, ir atkarīgs tikai no viņa godaprāta un sirdsapziņas. Lai neveidotos situācijas, ka ārzemnieks Latvijā izdara pārkāpumu, Valsts policijas darbinieki viņam uzliek naudas sodu, bet viņš mierīgi aizbrauc prom, to nesamaksājis, ir izstrādāti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Garantijas naudas iekasēšana naudas sodu nomaksai būtu šobrīd efektīvākais problēmas risinājums.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!