• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Autotransporta direkcija: Par nelikumībām autopārvadājumu tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par labdarības akciju "Uz skolu!"

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Autotransporta direkcija: Par nelikumībām autopārvadājumu tirgū

Pārbaudot šajā gadā izmantotās Krievijas atļaujas starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, VSIA “Autotransporta direkcija” (ATD) ir konstatējusi drukāto datu viltojuma pazīmes uz vairākiem uzņēmumiem izsniegtajiem dokumentiem. Informācija par šiem gadījumiem jau ir iesniegta Valsts policijai. Savukārt Krievijas federālajam transporta uzraudzības dienestam nosūtīta vēstule ar lūgumu sniegt papildinformāciju par attiecīgo atļauju izmantošanu Krievijas teritorijā.

ATD kā kompetentā institūcija, kas nodarbojas ar ārvalstu atļauju izsniegšanu starptautiskajiem kravu autopārvadājumiem un šo atļauju izmantošanas monitoringu, konstatējusi, ka viltoto dokumentu skaits, to pazīmju līdzība un izmantošanas periods liecina par iespējamu nelikumīgu darbību shēmu, kurā iesaistītas vairākas personas. Direkcija atbilstoši savai kompetencei shēmā iesaistītajiem autopārvadātājiem var ierobežot piekļuvi Krievijas tirgum, kā arī izskatīt jautājumu par uzņēmuma licences anulēšanu.

Kravu pārvadājumu tirgus atdzīvošanās un autopārvadājumu apjoma ievērojams pieaugums ir palielinājis pieprasījumu pēc Krievijas autopārvadājumu atļaujām. Izmantojot šos apstākļus, atsevišķi negodīgi uzņēmumi, kuru rīcībā ir neizmantotas atļaujas, gūstot finansiālu labumu, ar starpnieku palīdzību nodod tās citiem pārvadātājiem. Ņemot vērā, ka viens uzņēmums nav tiesīgs izmantot citam uzņēmumam izsniegtās atļaujas, ieraksti uz atļaujām tiek viltoti.

Minēto manipulāciju ierobežošanai direkcija turpmāk vēl lielāku uzmanību pievērsīs atļauju analīzei, izskatīs iespējas mainīt atļauju apstrādes tehnoloģijas, kā arī iekļaus tajās papildu aizsardzības elementus.

Lai arī septembra sākumā no Krievijas puses paredzēts saņemt vēl 5500 papildu atļaujas, šis apjoms, ņemot vērā pēdējā laika tendences kravu pārvadājumu tirgū, nebūs pietiekams, lai nodrošinātu pieprasījumu līdz šā gada beigām. Tādējādi pie jautājuma par autopārvadājumu atļauju kvotu ATD vēlreiz atgriezīsies Latvijas–Krievijas kopējās komisijas par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem laikā, ko plānots rīkot šā gada rudenī Rīgā.

Šogad puses jau ir apmainījušās ar 35 500 atļaujām kravu divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem. Lai nodrošinātu kravu piegādes saistību izpildi, Latvijas pārvadātājiem šā gada laikā būtu nepieciešamas vismaz 50 000 atļauju.

Sandra Maļuha,
ATD sabiedrisko attiecību speciālistea

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!