• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noteikumu "Noteikumi par ārvalstu fondu ieguldījumu apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā" apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1998., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215496-par-noteikumu-noteikumi-par-arvalstu-fondu-ieguldijumu-apliecibu-vai-tam-pielidzinamu-vertspapiru-izplatisanu-latvijas-republik...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr.135

Par grozījumiem ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 30. decembra rīkojumu Nr. 135 apstiprinātajos noteikumos "Noteikumi par vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu vērtspapīru publiskajai emisijai vai laišanai publiskajā apgrozībā"

Vēl šajā numurā

20.06.1998., Nr. 184/185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Vērtspapīru tirgus komisija

Veids: rīkojums

Numurs: 134

Pieņemts: 16.06.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr.134

Rīgā 1998.gada 16.jūnijā

Par noteikumu "Noteikumi par ārvalstu fondu ieguldījumu apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā" apstiprināšanu

1. Pamatojoties uz 1995. gada 24. augusta likuma "Par Vērtspapīru tirgus komisiju" 7. pantu, Ministru kabineta 1997. gada 6. maija noteikumu Nr. 173 "Vērtspapīru tirgus komisijas nolikums" 14. punktu un Vērtspapīru tirgus komisijas Padomes 1998. gada 29. maija sēdes protokola nr. 3/98 2. punktu, apstiprināt noteikumus "Noteikumi par ārvalstu fondu ieguldījumu apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā".

2. Publicēt 1. punktā minētos noteikumus laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs V. Gustsons

Noteikumi par ārvalstu fondu ieguldījumu apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Noteikumi par ārvalstu fondu ieguldījumu apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā (turpmāk — Noteikumi) izdoti saskaņā ar likuma "Par ieguldījumu sabiedrībām" 60. pantu un likuma "Par Vērtspapīru tirgus komisiju" 7. panta 1.daļu.

2. Šie Noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek ārvalsts ieguldījumu fonda apliecību vai tām pielīdzināmu vērtspapīru (turpmāk — ārvalsts fonda vērtspapīri) reģistrācija un atļaujas saņemšana to laišanai publiskajā apgrozībā, kā arī šī ārvalsts fonda vērtspapīru izplatītāja statusu.

3. Šie Noteikumi attiecas uz ārvalstu ieguldījumu fondiem (turpmāk — fonds) un tos pārvaldošajām sabiedrībām, kas vēlas laist publiskajā apgrozībā Latvijas Republikā ārvalsts fonda vērtspapīrus, un personām, kuras veiks ārvalsts fonda vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā (turpmāk — izplatītājs).

4. Fondam un to pārvaldošajai sabiedrībai, kas vēlas laist publiskajā apgrozībā Latvijas Republikā ārvalsts fonda vērtspapīrus, jābūt reģistrētiem valstī:

4.1. ar kuru Latvijas Republika ir noslēgusi līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību un tas ir stājies spēkā, un šīs valsts normatīvie akti nosaka fonda un to pārvaldošās sabiedrības darbības regulāciju, kas ir līdzīga likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" paredzētajai, vai

4.2. kura ir Eiropas Savienības dalībvalsts un šīs valsts normatīvie akti nosaka fonda un to pārvaldošās sabiedrības darbības regulāciju, kas ir līdzīga likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" paredzētajai.

II. IZPLATĪTĀJA STATUSS

5. Par izplatītāju var būt šādas Latvijas Republikā reģistrētas uzņēmējsabiedrības:

5.1. brokeru sabiedrības;

5.2. bankas, kurām ir Vērtspapīru tirgus komisijas (turpmāk — Komisija) izsniegta licence starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū.

6. Šo Noteikumu 5. punktā minētajām uzņēmējsabiedrībām ir jāatbilst to darbību regulējošo normatīvo aktu prasībām un šādiem papildu noteikumiem:

6.1. uzņēmējsabiedrības finansu rādītājiem jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām attiecībā uz ieguldījumu sabiedrības finansu rādītājiem;

6.2. jābūt ieviestam tehniskajam aprīkojumam, kas nodrošina savlaicīgu un precīzu informācijas apmaiņu starp fondu pārvaldošo sabiedrību un izplatītāju.

III. ĀRVALSTS FONDA VĒRTSPAPĪRU REĢISTRĀCIJAI

IESNIEDZAMIE DOKUMENTI UN TO IZSKATĪŠANAS KĀRTĪBA

7. Lai saņemtu atļauju ārvalsts fonda vērtspapīru laišanai publiskajā apgrozībā Latvijas Republikā, izplatītājs iesniedz Komisijā pieteikumu (1.pielikums), kuram pievieno šādus dokumentus:

7.1. sabiedrības darbību regulējošajos dokumentos noteiktās institūcijas lēmumu par vērtspapīru izplatīšanu Latvijas Republikā, ja šis nosacījums nav paredzēts prospektā;

7.2. izziņu, ko izdevusi valsts institūcija, kura veic uzraudzību un reģistrāciju, par to, ka fonds un to pārvaldošā sabiedrība ir reģistrēta un saņēmusi atļauju attiecīgai darbībai;

7.3. izziņu, ko izdevusi valsts institūcija, kura veic uzraudzību un reģistrāciju, par to, ka tā garantē informācijas pieejamību par fondu un to pārvaldošo sabiedrību. Minētā izziņa nav nepieciešama, ja starp Komisiju un šo valsts institūciju ir noslēgts līgums par savstarpējo sadarbību vērtspapīru tirgus uzraudzības jomā, un ja šajā līgumā ir paredzēta šīs informācijas pieejamības garantija;

7.4. fonda prospekta oriģināleksemplāru un tā 3 notariāli apliecinātus tulkojumus latviešu valodā;

7.5. fonda prospekta pielikuma oriģināleksemplāru un tā 3 notariāli apliecinātus tulkojumus latviešu valodā. Fonda prospekta pielikumā jābūt informācijai, kas nav iekļauta fonda prospektā, bet kuru fonda prospektā pieprasa iekļaut likums "Par ieguldījumu sabiedrībām", precīzi norādot ārvalsts fonda vērtspapīru izplatīšanas kārtību Latvijas Republikā;

7.6. fonda nolikuma vai tam pielīdzināma dokumenta oriģināleksemplāru un tā 3 notariāli apliecinātus tulkojumus latviešu valodā;

7.7. līguma, kas noslēgts starp izplatītāju un fondu pārvaldošo sabiedrību, oriģinālu un notariāli apliecinātu tulkojumu latviešu valodā. Šajā līgumā norāda:

7.7.1. līguma uzdevumu un tā izpildes noteikumus;

7.7.2. fondu pārvaldošās sabiedrības tiesības un pienākumus attiecībās ar izplatītāju, ieguldītājiem un Komisiju;

7.7.3. ārvalsts fonda vērtspapīru izplatīšanas kārtību;

7.7.4. ārvalsts fonda vērtspapīru atpakaļpirkšanas kārtību;

7.7.5. izplatītājam paredzētās atlīdzības apmēru un tā noteikšanas principus un metodes;

7.7.6. izplatītāja un fondu pārvaldošās sabiedrības atbildību;

7.7.7. kārtību, kādā Komisijai un ieguldītājiem tiek sniegta informācija par fondu un tā pārvaldošo sabiedrību;

7.8. fonda pēdējo revidēto un apstiprināto gada pārskatu, kā arī pusgada pārskatu, ja tas apstiprināts pēc gada pārskata apstiprināšanas;

7.9. informāciju par izplatītāja finansiālo stāvokli (pēdējo trīs gadu pārskati. Ja nav beidzies finansu gads — tad nerevidēts pusgada vai ceturkšņa pārskats).

8. Komisija izskata iesniegtos dokumentus un pieņem lēmumu par ārvalsts fonda vērtspapīru reģistrāciju un atļauju laist tos publiskajā apgrozībā vai atteikumu reģistrēt sešdesmit dienu laikā no dokumentu iesniegšanas dienas.

9. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamas informācijas lēmuma pieņemšanai, Komisija trīsdesmit dienu laikā nosūta iesniedzējam pieprasījumu sniegt papildu informāciju vai iesniegt papildu dokumentus.

Laika periods no pieprasījuma nosūtīšanas dienas līdz pieprasīto dokumentu un papildu informācijas saņemšanas dienai netiek ieskaitīts pieteikuma izskatīšanas termiņā.

10. Papildu informācija iesniedzējam jāsniedz Komisijai trīsdesmit dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Pretējā gadījumā pieteikums netiek izskatīts.

11. Pēc tam, kad pieņemts lēmums reģistrēt un atļaut laist publiskajā apgrozībā ārvalsts fonda vērtspapīrus, Komisija izdod rīkojumu, uz kura pamata izsniedz emisijas apliecību.

Emisijas apliecībā norāda:

11.1. rīkojuma numuru un datumu;

11.2. apliecības numuru;

11.3. fondu pārvaldošās sabiedrības nosaukumu un juridisko adresi;

11.4. fonda nosaukumu;

11.5. fonda reģistrācijas numuru, ja to paredz attiecīgās valsts normatīvie akti;

11.6. vērtspapīru šķiru;

11.7. vērtspapīru skaitu (slēgtajam fondam).

12. Desmit dienu laikā pēc lēmuma par ārvalsts fonda vērtspapīru reģistrāciju un atļauju laist tos publiskajā apgrozībā pieņemšanas, Komisija izplatītāja pilnvarotajai personai pret parakstu un personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas, izsniedz divus eksemplārus fonda prospekta, fonda prospekta pielikuma un fonda nolikuma notariāli apliecinātos tulkojumus, uz kuriem ir Komisijas atzīme, un emisijas apliecību.

13. Emisijas apliecība jāsaņem trīsdesmit dienu laikā no dienas, kad saņemts Komisijas paziņojums par lēmumu reģistrēt un atļaut laist publiskajā apgrozībā ārvalsts fonda vērtspapīrus. Ja izplatītājs noteiktajā termiņā nesaņem emisijas apliecību, Komisijai ir tiesības to anulēt.

IV. NOBEIGUMA NOSACĪJUMI

14. Dokumenti, kas attiecas uz ārvalsts fonda vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu šo vērtspapīru laišanai publiskajā apgrozībā, Komisijā glabājas pastāvīgi.

15. Ja emisijas apliecību sabojā, tad, pamatojoties uz izplatītāja rakstisku pieteikumu, pēc Komisijas lēmuma izsniedz apliecības dublikātu ar sabojātās apliecības numuru un uzrakstu "DUBLIKĀTS". Pieteikumam pievieno sabojāto apliecību.

Ja apliecību nozaudē, tad, pamatojoties uz izplatītāja rakstisku pieteikumu, kurā norādīti apliecības nozaudēšanas apstākļi, pēc Komisijas lēmuma izsniedz apliecības dublikātu.

16. Komisijas lēmums par ārvalsts fonda vērtspapīru reģistrāciju un atļauju laist tos publiskajā apgrozībā stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu, ja tajā nav noteikts citādi.

17. Ja izplatītājs neievēro šos Noteikumus, Komisija piemēro likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām " un likumā "Par vērtspapīriem" paredzētās sankcijas.

18. Šie Noteikumi stājas spēkā ar 1998. gada 1. jūliju

5.JPG (71365 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!