• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1998. gada 16. jūnija rīkojums Nr. 428-r "Par ūdens skaitītāju uzstādīšanas kārtību Rīgas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1998., Nr. 182/183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

19.06.1998., Nr. 182/183

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: rīkojums

Numurs: 428-r

Pieņemts: 16.06.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas Domes priekšsēdētāja rīkojums Nr.428-r

Rīgā 1998.gada 16.jūnijā

Par ūdens skaitītāju uzstādīšanas kārtību Rīgas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos

Sakarā ar to, ka 14.04.1998. Rīgas pilsētas budžeta Investīciju projektā ir apstiprināti Ls 800 000 karstā ūdens skaitītāju iegādei Rīgas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem:

1.

Noteikt, ka ūdens skaitītāju uzstādīšanu organizē un vada Rīgas Domes Komunālais departaments, piedaloties Rīgas Sociālās palīdzības koordinācijas centram.

2.

Apstiprināt "Noteikumus par ūdens skaitītāju uzstādīšanas kārtību Rīgas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos".

3.

Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" 10.panta d apakšpunktu uzdot Rīgas Domes Komunālajam departamentam līdz 25.06.1998. izstrādāt konkursa noteikumus un izsludināt atklātu konkursu licencētām firmām par tiesībām piegādāt un uzstādīt Eiropas Savienībā sertificētus skaitītājus, kuriem ir arī Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra sertifikāts.

4.

Apstiprināt 3.punktā minētā konkursa komisiju šādā sastāvā:

komisijas priekšsēdētājs — V.Pavliņš — Rīgas Domes Komunālā departamenta direktors;

komisijas locekļi: M.Rubīna — Rīgas Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētāja; A.Gaigala — Rīgas Sociālās palīdzības koordinācijas centra vadītāja; I.Cerbule — Rīgas Domes Finansu departamenta direktora vietniece; N.Blumbergs — Rīgas Domes Komunālā departamenta Tehniskās nodaļas vadītājs.

5.

Rīgas Domes Informācijas dienestam nodrošināt rīkojuma publicēšanu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

6.

Rīkojuma izpildi kontrolēt Rīgas Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājai M.Rubīnai.

Rīgas Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Noteikumi par ūdens skaitītāju uzstādīšanas kārtību

Rīgas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā organizējama un izpildāma ūdens skaitītāju uzstādīšana maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos par Rīgas Domes finansu līdzekļiem.

2. Ūdens skaitītāju uzstādīšanu organizē un vada Rīgas Domes Komunālais departaments kopā ar Rīgas Sociālās palīdzības koordinācijas centru un priekšpilsētu (rajonu) sociālās palīdzības dienestiem.

3. Ūdens skaitītāju uzstādīšana notiek pēc maznodrošināto personu un ģimeņu sarakstiem, kurus sagatavojuši priekšpilsētu (rajonu) sociālās palīdzības dienesti un apstiprinājis Rīgas Sociālās palīdzības koordinācijas centrs.

4. Licencētas firmas ūdens skaitītāju piegādei un uzstādīšanai tiek noteiktas atklāta konkursa kārtībā, vadoties no mazākajām izmaksām par kvalitatīviem skaitītājiem un to uzstādīšanu, saglabājot pilsētā spēkā esošo noteikumu, ka izmaksas par vienu skaitītāju un tā uzstādīšanu nedrīkst pārsniegt Ls 26.

5. Pēc uzstādīšanas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos ūdens skaitītāji saglabājas pašvaldības īpašumā un aprūpē, kas nodrošina arī nepieciešamās ūdens skaitītāju pārbaudes par pašvaldības līdzekļiem. Ūdens skaitītāju pārbaudes organizē un vada Rīgas Domes Komunālais departaments.

6. Izbeidzoties maznodrošinātā iedzīvotāja statusam dzīvoklī, ūdens skaitītājus var atpirkt dzīvojamās mājas īpašnieks vai dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks, iemaksājot skaitītāju uzstādīšanas izmaksas (ievērojot nolietošanos) Komunālajā departamentā. Ja ūdens skaitītāji netiek atpirkti, tos demontē, atjaunojot dzīvoklī padeves vadus ūdens skaitītāju vietā, un pēc pārbaudes uzstāda citai maznodrošināto iedzīvotāju ģimenei.

7. Līgumi par ūdens skaitītāju uzstādīšanu tiek slēgti starp konkursā uzvarējušajām firmām un Rīgas Domes Komunālo departamentu. Līgumos tiek paredzēts, ka ūdens skaitītāji tiek uzstādīti pēc 3.punktā minētiem sociālās palīdzības dienesta sagatavotiem sarakstiem, savukārt norēķini par uzstādītajiem skaitītājiem notiek, iesniedzot Komunālajā departamentā sarakstus par dzīvokļiem, kuros uzstādīti ūdens skaitītāji, uzrādot katra ūdens skaitītāja uzstādīšanas vietu, numuru, uzstādīšanas laiku un prasības par ūdens skaitītāju nākošajām pārbaudēm, kā arī rēķinu par izmaksām.

8. Tehniski ūdens skaitītāju uzstādīšanu veic, ņemot vērā Rīgas pilsētā spēkā esošos noteikumus, lēmumus un rīkojumus.

9. Rīgas Domes Komunālais departaments veido maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos Rīgas pilsētā uzstādīto karstā un aukstā ūdens skaitītāju datu bāzi, kuru uztur, saņemot ziņas par izmaiņām no priekšpilsētu (rajonu) sociālās palīdzības dienestiem. Karstā un aukstā ūdens skaitītāji, kuri uzstādīti maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos, atrodas Komunālā departamenta bilancē.

Rīgas Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!