• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedrs - tiekoties ar Īrijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.1999., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātnieku darba gads: Latvijā, Baltijā, pasaulē

Vēl šajā numurā

05.02.1999., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs:

— tiekoties ar Īrijas vēstnieku

Vakar, 4.februārī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Patriku Makkeibu ( Patrick McCabe ).

Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Īrijas vēstnieks pārrunāja Latvijas un Īrijas politiskās un ekonomiskās sadarbības iespējas, kā arī sprieda par Latvijas izredzēm tuvākajā laikā saņemt uzaicinājumu uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Īrijas saimnieciskā sadarbība pagaidām nav sevišķi aktīva un tā noteikti būtu padziļināma. P.Makkeibs informēja, ka vērojama zināma Īrijas darījumu aprindu aktivizācija Liepājas zonā.

Pārspriežot Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, Īrijas vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegumus ekonomikā un izteica nožēlu, ka Latvija netika uzaicināta uz sarunām kandidātvalstu pirmajā grupā, lai gan Eiropas Komisija bija pozitīvi novērtējusi Latvijas progresu. P.Makkeibs cer, ka Helsinkos Latvijai veiksies labāk nekā Vīnē. I.Bērziņš aicināja vēstnieku, tiekoties ar Eiropas Savienības valstu politiķiem, pārliecināt tos, ka Baltijas valstu, tostarp Latvijas, uzņemšanai Eiropas Savienībā nebūs negatīvu seku. Latvijai ļoti noderētu Īrijas kā mazas valsts pieredze, darbojoties Eiropas Savienības struktūrās.

Tikšanās dalībnieki pozitīvi novērtēja Latvijas un Īrijas divpusējo sadarbību politiskajā līmenī. Vēstnieks informēja, ka Īrijas parlamentārieši atsaucīgi uzņēmuši Saeimas Ārlietu komisijas ielūgumu viesoties Latvijas parlamentā un Īrijas parlamenta Ārlietu komisijas dalībnieki cer drīzumā ierasties vizītē Latvijā.

Sarunas laikā skartas Latvijas attiecības ar kaimiņvalstīm — Baltkrieviju, Ukrainu un Krieviju. I.Bērziņš pastāstīja, ka ar Ukrainu un Baltkrieviju Latvijai ir labas kaimiņattiecības, taču ar Krieviju tās veidojas sarežģītāk, neraugoties uz Latvijas centieniem šo procesu ievirzīt pozitīvā gultnē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!